2016 за B2N

В края на годината отправяме бърз поглед към по-важните моменти зa B2N. Обзорът дава достатъчно предпоставки да гледаме на новата с оптимизъм и енергия за всичко, което ни предстои. Благодарим ви, че ни се доверявате, следвате и ползвате.

Важните стъпки:
Определено сред по-важните за развитието на компанията стъпки бе отварянето на нашия пловдивския офис. Разположен в един от най-активните и централни райони на града – квартал Капана – местният екип на B2N успя да се включи в редица мероприятия и да заяви своята позиция като динамичното и отворено за иновативни експерименти място в Пловдив.

Успяхме да се включим и в големи технологични форуми като MachTech & InnoTech, както и да посетим по-важните събития и изложения за адитивно производство за вдъхновение и запознанство с всичко интересно и ново от света. Подобни участия са заложени и в приоритетите ни за следващата година, като поставяме акцент върху повече тясно таргетирани събития и проекти.

Тази година се включвахме и като партньори на нашите дилъри от съседните страни и последователно им помагахме да участват в събития, представяйки Ultimaker и други доставяни от нас марки. Подобни примери са Техническият панаир в Букурещ и Maker Fair в Атина.

Партньорствата:
Тази година реализирахме няколко ключови партньорства:
> с Formlabs, революционният десктоп SLA принтер с големи планове за следващите години;
> сключихме договор с MarkForged, единствените предлагащи решения за 3D принтиране с карбон и кевлар;
> споразумяхме се и с BigRep – компанията предлага най-големият FDM 3D принтер в света;
> преминахме обучения при всички и развихме уменията си;

Междувременно заедно с Ultimaker създадохме мрежа от локални партньори в 6 страни, а догодина ще продължим да я развиваме. Ние сме отговорни за мрежата на Балканите, което е голяма чест за нас.

Плановете и очакванията за 2017:
През 2017 най-вече ще развиваме и оптимизираме вътрешните си процеси, екипа и мрежата от партньори. През последните две години се разгърнахме значително и затова първата половина на 2017 ще е посветена на работа отвътре. Също така плануваме да инициираме голямо събитие за адитивно производство с международни участници и разнообразна като формати програма.

Очакваме много повече фирми в региона да осъзнаят, че 3D принтирането им дава уникални възможности да създават по-добри продукти, по-бързо, по-лесно и по-евтино. Очаквам материалите да стават все по-здрави, а машините все по-лесни за ползване.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *