Детска книга за 3D принтиране

Представяме ви една много специална книга за деца LEO the Maker Prince, която по интерактивен и забавен начин ги учи за технологията на 3D принтирането. Читателите следват историята на Карла и LEO в Бруклин. LEO е робот, който се движи свободно, говори и 3D принтира пластмасови обекти, нарисувани от Карла. В приказката се намесват и други герои-роботи като H1-H0, който използва метал за неговите 3D принтирани предмети, Sinclair открива и принтира обекти от огромен каталог с налични такива, а останалите AL1C3-D, IRIS-7, и NiXie също имат свои уникални способности. Ала най-хубавото е, че всички обекти в книгата са по един или друг начин предвидени за 3D принтиране.

PXD ThomF

Докато следват исорията на LEO и Карла, децата имат възможност да произведат музикални инструменти, шах, та дори и функционираща къща за хамстер. Картинките, създадени от героите в книгата, са налични за сваляне във формат, който позволява тяхното 3D принтиране в последствие. Те са качени на Thingiverse и има вариант или да се принтират у дома, или да се поръчат през 3D работилница.

makerprince-05-660x455 instruments364x264

На тази страница може да разгледате какви обекти вече са направени от любопитни читатели, а ако искате сами да се пробвате – вижте тук.

Авторът на книгата Карла Диана има дългогодишен опит като дизайнер, който се занимава с високи технологии и експериментира с домашни роботи, технологии за носене и чувствителни кухненски устройства. Нейната идея за създаването на връзка между дигитален и физически свят е и детската книга LEO The Maker Prince, като ангажира най-добрите творци – децата.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *