Дубай създава първата 3D принтирана офис сграда

Благодарение на партньорството на Дубай и Winsun Global китайска компания за 3D технологии ще построи пърават 3D принтирана офис сграда. Winsun Global ще принтира сградата пласт по пласт, използвайки грамаден принтер, става дума за същия принтер, който използваха преди година за шест етажна жилищна сграда в Шанхай.

Oфис сградата ще покрие над 2000 декара земя и ще бъде построена само за две седмици. Офисната сграда ще е временната централа на дубайския музей на бъдещето, който беше открит по-рано тази година.
Въпреки че става дума за временна постройка, 3D принтираната офис сграда ще има изложбено пространство, малка работилница за дигитални технологии, интериорни решения и други структурни компоненти, продуцирани с помощта на 3D технологиите.
Този проект е първата инициатива на новия музей и е подкрепена от международни инвеститори и фирми. WinSun ще извършва строителния надзор на проекта и ще имплементира същата технология, която са използвали при изграждането на жилищната кооперация в Шанхай през 2014 г.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *