B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Примери

3 D принтът „разчупва“ формичките за сладки

Когато Стейси МакЛиуд започва своя сладкарски бизнес преди 3 години тя не подозира, че това ще я изведе до изцяло ново ниво – производство на дизайнерски формички за сладки. Благодарение на Ultimaker 2, в момента процъфтяващият й бизнес е с основен фокус върху онлайн продажби на принтирани от самта нея формички.

Мениджър, майка и луд фен на домашни сладки, Стейси внася свежи хрумки в сладкарския свят. Не е необичайно да срещнем дизайнер, който сам си прави формичките, но е рядкост да намерим такъв, който има поръчки за формички, проектира ги, произвежда ги и ги продава.

В началото, за специалните си сладки Стейси търси уникални формички онлайн и поръчва от сайтове от цял свят. Това обаче, й отнема много време, а самите формички не задоволяват съвсем желанието й за дизайн. Нещата се променят, когато за Коледа 2015г. Стейси получава настолен принтер Ultimaker 2, който не спира да работи от тогава насетне. Освен за собствения си сладкарски бизнес, тя започва да прави формички и за други сладкари. “Те имат някаква идея, аз я проектирам и я принтирам. Чувствам се вдъхновена и изумена от липсата на ограничения. Мога да направя абсолютно всичко!” В повечето си проекти тя използва сайта CookieCaster.com.

    

Формичка за сладки във формата на ананас

Както при повечето хора, които имат собствен бизнес, 24 часа на денонощие са малко. Затова пък, засичайки времето, за което ще бъде готов принта, Стейси има свободата да свърши други задачи. “Няма нужда да се притеснявам, че проектът ще пропадне, ако не съм там. Принтерът работи 24/7, а аз не винаги съм наблизо, но съм сигурна, че всичко тече по план.”  Тя проектира между 20 и 40 формички на седмица, всяка от които в 3 или 4 размера.

Стейси на работното си място, вкъщи

Тази история още веднъж показва как 3D принтирането дава възможност за осъществяване на нещо, което принципно може да си остане само едно хрумване. Резултатът е голямо разнообразие от интересни и остроумни реализирани идеи. Стейси казва, че това е променило изцяло начинът й на мислене и на решаване на проблеми. По нейни думи: “Способен си да направиш много повече, просто, защото можеш.”

Откъс от разнообразието от възможни форми

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест