B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Raise3D E2CF 3D printer (with dry boxes)
3D услуги

3D принтер E2CF от Raise3D

Raise3D представя нов професионален (настолен) 3D принтер E2CF, който позволява производството на части от материали с въглеродни (карбонови) нишки.

 

Raise3D е глобален доставчик на адитивни производствени решения за малки и средни предприятия и големи корпорации. През месец октомври 2021г производителят лансира новия си 3D принтер E2CF, който официално се предлага за предварителна продажба от B2N, в офисите ни и онлайн.

Новият 3D принтер е създаден въз основа на награждавания E2 3D принтер. E2CF е проектиран да принтира с композитни материали и е оптимизиран за филаменти, подсилени с въглеродни (карбонови) нишки. E2CF отговаря на нуждите на многобройни индустрии, включително автомобилостроенето, космическата промишленост и здравеопазването, които се нуждаят от производство на части с високо съотношение якост-тегло, както и от постоянна висока производителност по време на дългосрочни проекти.

3D принтер Raise3D E2CF (със сухо отделение за филаментите)
3D принтер Raise3D E2CF (със сухо отделение за филаментите)

Изграден върху базовия модел Е2, Е2CF притежава всеобхватна система за работа с интегриран собствен софтуер за слайсване ideaMaker, както и платформата за управление на принтирането RaiseCloud. Добавени са и известните функции на E2 – технологията IDEX, гъвкавата платформа за изграждане, функцията за възобновяване на принтирането, сензори за движението на вратичките и енергоспестяващ режим на работа.

Какви са подобренията при новия модел E2CF?

 • Калена екструдираща система – Притежава двойно по-голяма сила на захващане и подаване на филамента сравнение с E2 и е изграден от по-устойчиви компоненти, които са специално оптимизирани за повишените нива на износване. Това се налага при принтиране с композитни материали.
 • Дюза с висока издръжливост и система за подаване на филамента – Екструдерите и дюзите са подобрени функционално и механично. Пригодени са за дългосрочна употреба, което позволява над 1000 часа принтиране с карбоновия филамент на Raise3D Industrial PA12 CF.

Дюза с висока издръжливост и система за подаване на филамента

 • Самостоятелно сухо отделение – За да осигури стабилен процес на принтиране, E2CF е оборудван с две самостоятелни запечатани сухи кутии, разработени от Raise3D, за да контролират влажността на въздуха след като филаментът е отворен. Найлонови материали и композитни материали абсорбират вода от въздуха и лесно се навлажняват, което оказва влияение върху качеството на финалния принтиран детайл.Тези отделения са прикрепени към принтера, което позволява материалите да се съхраняват в условия на минимална влажност по време на принтирането.

Запечатани сухи кутии за съхранение на филаментите

 • Нов процес на автоматично нивелиране – Този принтер е оборудван с високо прецизен оптичен сензор с подобрена точност при калибрирането на височината на дюзата, за по-добро сцепление с изграждащата платформа при първия слой принтиране.Raise3D-E2CF-PR-10

  Заедно с E2CF, Raise3D представят и новия им композитент филамент Raise3D Industrial PA12 CF и съответния материал за подпори. PA12 CF се характеризира с плътност = 1,04 g/cm3, модул на еластичност = 3,3 GPa, якост на опън = 72 MPa, якост на удар = 12,5 kJ/m2. С показателите на PA12 CF потребителите могат да произвеждат части, които отговарят на изискванията за леко тегло, висока производителност, изключителен завършек, с минимална или никаква последваща обработка. Всички тези характеристики правят PA12 CF идеален за части, инженерни елементи и различни компоненти за промишлена употреба. В допълнение към този материал, от Raise3D  подготвят и други високопроизводителни филаменти, които са в процес на одобрение за използване с E2CF.

  Част от въглеродни влакна, отпечатана с подложка

  Според Тими Шрам, главен изпълнителен директор на OKM3D, дистрибутор на решения за 3D принтиране, който тества новия E2CF преди лансирането му на пазара, този материал превръща производството на издръжливи и леки части в лесна задача. Това със сигурност ще допринесе за трансформация в методите на производство в много индустрии.Части от въглеродни влакна, отпечатани на E2CF, с изключителен завършек, който изисква малко или никаква довършителна работа
  Едуард Фън, глобален изпълнителен директор на Raise3D, заяви, че „глобалните усилия за производство на по-енергийно ефективно оборудване подхранват голямото търсене на части с високо съотношение якост към тегло. Композитните филаменти с карбон са чудесен избор на материали за такива части, но използването им в 3D принтирането досега се смяташе за скъпо. С пускането на E2CF, Raise3D запълва пазарната ниша за настолен професионален 3D принтер, оптимизиран за работа с композитни материали, подсилени с карбонови (въглеродни) нишки и най-накрая ще направи 3D принтирането с карбон достъпно и лесно. Убедени сме, че това е релевантна стъпка в нашата мисия да ръководим популяризирането и внедряването на гъвкави производствени решения, използвани за нискосерийно производство, като премахнем още една пречка пред адитивното производство и то се превърне в реална алтернатива на традиционното производство.“

  Цени и наличности

  До края на декември B2N предлага предварителна продажба на новия 3D принтер Е2CF. За да разберете дали това е точната за Вас машина, Ви каним да се свържете с наш специалист за консултация и индивидуална оферта.

  Повече за самият принтер може да научите тук.

  За връзка с нас моля попълнете формата за заявки тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест