B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
ultimaker s5
Новини Продукти Производители Събития

Ultimaker S5 вече е тук

С радост обявяваме най-добрия 3D принтер на партньорите ни от Ultimaker досега – Ultimaker S5.

Създаден за офиса, Ultimaker S5 е мощен, надежден и гъвкав 3D принтер, който предоставя резултати от индустриален клас.

Напредничави професионалисти от целия свят, от дизайнери до инженери и архитекти, откриха, че Ultimaker 3 е мощно нискобюджетно решение, което значително подобрява производствените процеси и разработката на нови продукти. Надграждайки върху Ultimaker 3, Ultmaker S5 предоставя подобрена производителност с по-голям работен обем, лесно управление и несравнима надеждност.

3d printer

 Функция с форма

 Ultimaker S5 носи мощна технология в семпъл, изчистен и стилен дизайн, който се връзва идеално във Вашия офис. Затворена предна част с обагрени стъклени врати осигурява оптимални температура и движение на въздуха. Интуитивен интерфейс със сензорен екран улеснява управлението на принтера и излага детайлна информация за всеки процес. Светлините в рамката предоставят визуална обратна връзка и осветяват обекта Ви с чиста бяла светлина, за да го огледате и инспектирате отблизо. Вграденото захранване позволява изчистено стъпване на принтера, правейки го идеален за монтиране върху рафт или лавица.

Надеждност в мащаб

Ultimaker S5 има голям работен обем – 330 x 240 x 300 mm. Принтирайте големи обекти или много части наведнъж, за да получите точните размери. А в комбинация с Cura Connect можете да групирате няколко Ultimaker S5 и Ultimaker 3 принтера заедно, за да увеличите ефективността на производството.

Надеждно залепване от първия слой до завършената част

Перфектен първи слой е жизнено важен за всеки 3D принт. За да подсигурят, че той се случва всеки път, Ultimaker са подобрили технологията си за автоматична настройка на платформата. Ultimaker S5 проверява платформата на повече места, създавайки прецизна и детайлна карта с височини по цялата работна повърхност. Използвайки тази информация, принтерът компенсира за всички отклонения в повърхността в реално време, давайки Ви перфектен, ултра-плосък първи слой, със сигурно залепване, което трае до края на принтирането. Няма нужда непрекъснато да го наглеждате – просто стартирайте принта и оставете Ultimaker S5 да си свърши работата, докато Вие вършите своята.

ultimaker s5
Принтирайте точните размери, които сте проектирали, с новия Ultimaker S5

Дълга непрекъсната работа и по-голяма гъвкавост

Сменяемите принтиращи ядра позволяват поддръжка без усилия и инструменти, и максимална непрекъсната работа на принтера. Получете различни характеристики на принтиране с различни размери на дюзите, вариращи от 0.8 мм за бързо принтиране до 0.25 за ултра фини детайли. С две места за принтиращи ядра на разположение можете бързо и лесно да слагате своята комбинация за надеждна двойна екструзия. Принтирайте с различни цветове за естетично въздействие, използвайте водоразтворим PVA или Breakaway подпори за пълна свобода на геометрията, лесна дообработка и висококачествен завършек, така че тактилните Ви презентационни модели или сложните механични части да изглеждат завършено и професионално.

За да получавате точни, постоянни резултати с широк спектър от материали, Ultimaker S5 използва две сменяеми работни платформи: калено стъкло за обща употреба или ултра плоска платформа от анодиран алуминий (от есента на 2018) за инженерни материали като ABS, CPE+ и PC. Всяка от двете платформи се защипва лесно върху здрава алуминиева нагреваема платформа, запазвайки модела Ви на място до края на принтирането.

Пълен контрол във Вашите ръце

Чувствителен пълноцветен сензорен екран, интегриран в предния панел на Ultimaker S5, прави управлението му интуитивно, информирано и лесно. Преминавайте през различни менюта и избирайте опции с пръст, точно както със смартфон. Детайлна информация като например заредени матерали и принтиращи ядра и температури на платформата и дюзите непрекъснато ви осведомяват за процеса на принтиране, а прегледа на в три измерения на свален G-код ви информира какво се принтира само с един поглед. И единадесетте поддържани езика, включващи английски, немски, китайски, японски и корейски, правят Ultimaker S5 достъпен в целия свят.

Никога досега не сте използвали 3D принтер? Няма проблем. Сензорният екран интуитивно Ви превежда през първоначалната настройка и операциите за поддръжка, използвайки прост, разбираем език, допълнен с изображения с висока резолюция, така че всичко да бъде кристално ясно без значение от техническите Ви способности.

Преуспявайте с професионално прототипиране

Система за екструзия тип Боудън позволява главата да е ултра лека за възможно най-бързо принтиране. Тесен път за филаментите подсигурява надеждно принтиране с гъвкави материали като например TPU 95A.

Материалът се придвижва с точна стъпка чрез стоманен захранващ механизъм с изключително твърдо покритие, което предотвратява дългосрочното износване. А проектираното наново силиконово покривало за дюзите поддържа движението на въздуха в главата постоянно за ефективно пропускане на материала.

Зареждането, изваждането и смяната на материала е лесно, с ергономична заключваща ръчка вградена във всеки захранващ механизъм. Вдигнете ръчката нагоре, за да вкарате или извадите материал ръчно. Бутнете я в затворено положение и постоянна сила започва да се упражнява върху материала, за да се провежда точно.

Вграден сензор за филамента интелигентно засича кога материалът спира да се движи или наближава края му. За да запази принта Ви, ако ролката свърши, Ultimaker S5 автоматично ще паузира принта и ще Ви подскаже да предприемете съответните действия.

Материали от инженерен клас за широк спектър от характеристики

Ultimaker S5 поддържа пълното портфолио от Ultimaker материали, включително ABS, CPE+, Nylon и TPU 95A. 750-грамова ролка от най-новия Ultimaker материал, Tough PLA, е включена в кутията на всеки Ultimaker S5. С висока якост на удар и коравина, но с лесното и надеждно принтиране на PLA, Tough PLA има характеристики, подобни на ABS пластмаса, и това го прави страхотен материал за големи функционални прототипи, инструменти и помощни части за производството.

Умен държач на материали се захваща удобно в задния панел на Ultimaker S5 и събира две отделни ролки по 750 грама. Заредете ролка с материал върху държача и, използвайки вградения NFC четец, принтерът ще разпознае вида на Ultimaker материала, и автоматично ще избере оптималните настройки на принтера, така че да не се налага Вие да го правите.

Екипът на Ultimaker от експерти по материалите са провели взискателни тестове с всеки Ultimaker материал, за да осигурят максимална съвместимост с Ultimaker S5, както и са оптимизирали над 200 настройки в безплатния софтуер за подготовка на файлове Ultimaker Cura, за да създадат профили на материалите. Използвайте тези профили на материалите, за да подготвите файловете си, и премахнете гадаенето и експериментите от 3D принтирането, получавайки висококачествени резултати от първото пускане. А ако искате да експериментирате с други материали, отворената система за филаменти на Ultimaker Ви позволява да използвате материали от трети страни безпроблемно.

s5

Пълен работен процес, готов за бъдещето

Направете 3D принтирането гладък процес като използвате интегрираната екосистема от софтуерни продукти, проектирани да работят безпроблемно един с друг.

С високоскоростна Wi-Fi и LAN връзка вградени директно в Ultimaker S5, регулярното актуализиране на firmware с нови характеристики и подобрения с времето ще увеличи още повече възможностите на принтера.

Ultimaker Cura осигурява безпроблемен процес. Подготвяйте принтове, изпращайте ги по безжична връзка към Ultimaker S5 и наглеждайте работата дистанционно чрез интегрираната камера.

Мащабирайте дейностите си с увереност, използвайки Cura Connect. Слагайте принтове на опашката, управлявайте няколко Ultimaker S5 и Ultimaker 3 принтера наведнъж и запазете пълен поглед над всички операции, за да можете да посрещнете всяко търсене ефективно.

Получете мобилен преглед на всеки принт с новото мобилно приложение на Ultimaker. Управлявайте и наглеждайте принтери и получавайте известия непрекъснато-  дори извън локалната Ви мрежа. Приложението на Ultimaker излиза на 15-ти май в Google Play и в App store за устройства с iOS и Android 5.0 и нагоре.

Пригответе се за най-мощния Ultimaker досега

Новият Ultimaker S5 и Tough PLA ще можете да поръчате от 15-ти май 2018.

А ако искате да видите Ultimaker S5 на живо, заповядайте на 15-ти май в 19:00 в Генератор, където ние от B2N ще направим официално представяне на най-новите продукти на Ultimaker. Присъствието е безплатно, но местата са ограничени, така че побързайте да запазите своето ето тук. Включете се и във Facebook събитието ни като последвате този линк.

Вижте пълните спецификации на Ultimaker S5 тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест