B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини Примери

3D принтът навлиза в лютиерския бизнес

Harris Matzaridis oт Violino Digitale разкрива невероятна 3D принтирана цигулка, която умело създава звук за сетивата ни. Проектът се осъществява в комбинация на дигитално производство като 3D принт с традиционни лютиерски техники.

Въпреки че не става дума за първата 3D принтирана цигулка, продукът на Matzaridis безспорно има най-силна прилика с оригиналната цугулка, както външно, така и като звук. Музикалният техник изследоватл признава, че се е водел от желанието да възпроизведе цигулката Страдивариус с помощта на новите технологии.

Той обяснява: “Тялото на цигулката се прави oт нулата с цел използването на модерните технологии по различен начин. Вместо да се 3D принтират обекти, които са веднага готови за употреба, се подхожда различно. Вследствие на 3D принтирането излиза суров материал, който след това се обработва ръчно в продължение на стотици часове със съвсем традиционен занаятчийски подход.  Изследователят допълва, че цигулката се състои от 40 индивидуални части, много от тях се 3D принтират. Черните декорации върху цигулката, както и много други елементи се постигат с традиционни методи или с употребата на истинско дърво.

“Този 3D принтиран инструмент е уникален, но изисква часове, месеци, дори години работа. Поставена в подходящите ръце, тя звучи много красиво”, казва Matzaridis в заключение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест