B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Индустрии Интересно Приложения Примери Продукти Производители

3D принтирането подкрепя иновациите в DEFOR за модерни фасади

 

DEFOR SA е най-големият изпълнител на модерни фасади в Полша. В продължение на няколко десетилетия компанията е в челните редици на производителите на алуминиеви и стъклени фасади, а също и в Европа. Понастоящем най-впечатляващите сгради на нашето време са покрити с алуминиеви и стъклени обшивки. Все по-често се появяват смели архитектурни идеи, които трябва да бъдат изпълнени чрез инженерни решения – оригиналните идеи изискват индивидуален подход и модификация на използваните в момента профили. Профили, които не само ще изглеждат елегантно и с вкус, но най-вече ще издържат на екстремни натоварвания.

 

Казус от практиката

На снимката горе е показано съоръжението, което компанията DEFOR изпълнява в момента. Ще има специално разработени профили, които никога досега не са били използвани. За да се получи желаната равнина, архитектите създадоха насоки за специфичната форма на профилите. От друга страна, служителите от отдел Проектиране на алуминиеви конструкции, трябваше да променят използвания преди това проект.

 

Решение

Принтерът Omni500 LITE е отличен инструмент за създаване на прототипи и персонализиране на индустриални решения. Моделите са оценени положително от архитектите и отговарят на изискванията по отношение на конструкцията и здравината. Отпечатаните прототипи на профили в крайна сметка ще бъдат изработени от алуминий, но благодарение на избора на подходящ материал – филамент ABS-42, те могат да бъдат изчерпателно тествани, също като крайните елементи.

“Възможността за подобряване на модела и бързо 3D принтиране на последващи итерации на профилите значително подобри работата на дизайнерите и отвори пътя към по-бърз и индивидуален подход към производствените теми.” Włodzimierz Olejniczak, Defor SA

Резултат

Фасадите, усъвършенствани по отношение на формата и функционалността, придават на построените сгради благороден и модерен вид. Разнообразните профили са идеален материал за реализиране на мечтите на архитектите и отговарят на индивидуалните очаквания на клиентите. Нещо повече, благодарение на своя потенциал за издръжливост те със сигурност ще оцелеят и през следващите поколения.

Спецификация на модела:

 

СЕКТОР Инженерство
КЛИЕНТ DEFOR SA
КАТЕГОРИЯ Прототипиране
ФИЛАМЕНТ ABS-42
ВРЕМЕ ЗА ПРИНТИРАНЕ 6ч. 3′ + 8ч. 48′
ТЕГЛО 65 г. +130 г.
РАЗМЕРИ 85 x 191 мм. + 75 x 76 мм.

 

 

Искате ли да научите повече за възможностите, които предлага 3D принтирането?

Свържете се с нас!

За предварителни срещи, може да се свържете с наш представител:

Даниел Христев, Мениджър Ключови клиенти, B2N Trade

B2N-team-member

Контакти

телефон: +359 896 950 930

linkedin: Daniel Hristev

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест