B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Без категория

3D принтирането улеснява производството и дизайна на мебели

3D принтирането предлага въображение без граници и това е особено валидно за дизайна на мебели. Дизайнерът Йон Кристи използва хибридна 3D принт технология, която му улеснява работния процес с повече гъвкавост, съвременен подход и по-малко излишък на материали и време.

Традицията среща модерността

Йон Кристи нaд 20 години вече работи като дизайнер на мебели и осветителни тела. Той разучава възможностите за съчетаване на традиционните методи на мебелно производство със съвсем иновативните 3D принт технологии. В своя дизайн на маси и столове той умело комбинира автентичния занаят с модернистичен дизайн. Използвайки 3D принтирането пред него се откриват възможности за създаване на дизайн, който лесно може да се напасне към различни нужди, но и да работи на по-ниски и достъпни цени.

“Meбелите, на които се възхищавам са до голяма степен занаятчийски, правени са от красиви и естествени материали и са доказано вечни”, казва дизайнерът. Кристи много се впечатлява от възможността да използва 3D технологии за принтиране в своя занаят. Според него новите технологии са предпоставка за правене на впечатляващи мебели, които носят в себе си традиция и новаторство.

Овладяване на новата технология

3D принтирането е изцяло нов подход за Йон Кристи и се налага той да започне от нулата. Чрез експеримент с различни материали и овладявайки нови CAD софтуери, той накрая намира правилната комбинация за своите мебели.

Кристи държи да подчертае, че 3D технологиите са използвани в допълнение към оригиналните технологии, но не в опит да ги изместят. “Бих искал да изполвам 3D принт възможностите там, където те биха допринесли за самия дизайн, но искам също така да продължа да работя с традиционните методи на производство”, обяснява дизайнерът. Той вярва, че интегрирайки новите технологии, мебелите му по-лесно могат да влезат в масово производство с по-малко отпадъчен материал, по-бързо производство и по-евтино разпространение.

Кристи твърди, че 3D принтирането дава много по-голяма свобода на действие на дизайнерите. По-сложни геометрични форми или скулптурални елементи стават изведнъж възможни за направа и също така прототипирането става бързо, а самото произовдство достига по-добро ниво.

Дизайнерът на мебели допълва, че с новата технология всеки стол или маса може при минимален разход да бъде съобразен с конкретните нужди и желания на клиента. Потребителят може сам избере цвета, размера и материала.

От видео материала може да разберете повече за работата на Йон Кристи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест