B2N logo
Примери

3D принтирани слушалки

 

Hooke Audio ни подканва да влезем във високотехнологичното бъдеще, постигнато чрез използване на технологиите за бинаурален запис. Техният стремеж е хората да ползват възможно най-добро качество звук с 3D eфект. Антъни, главен изпълнителен директор на Hooke Audio, смята, че качеството на звука в ежедневието е крайно пренебрегнат и той вижда огромен потенциал в предлагането на слушалки, които едновременно записват, прослушват звуци и музика и предлагат опция за блутут.

Уникалното в технологията на бинауралните слушалки е, че те имат вградени микрофони, които правят триизмерни записи, готови за прослушване на други аудио устройства. Най-сладката част е, че този 3D звуков ефект може да бъде чут в последствие на обикновени слушалки.

Използвайки принтера Form 1+ на Formlabs за фазата на прототипиране, Hooke Audio всъщност успешно реализират своята мечта. Всичко започва, когато Антъни е изправен пред задачата да запише свой студиен звук за онлайн портфолио. Тогава той попада на новини за бинауралния запис – метод за записване на звук, който ползва множество микрофони, подредени по специфичен начин за създаване на стерео звук.

Стартирайки своя проект, Антъни вече има ясна визия за формата и усещането на слушалките Hooke. Техните характеристики включват изчистен дизайн, съвместяващ правилно поставени микрофони, необходими за бинаурално записване с едно натискане на бутон, без да се налага на потребителите да носят допълнително устройство.

Когато Антъни описва визията си за слушалките на Джошуа Хойзингтън, електроинженерът на Hooke, с 3D скици и компютърни модели, Джошуа си припомня как е попадал на информация за 3D принтера Form 1+ в брой на списание MAKER. Двамата решават да заложат на прецизните способности на Form 1 + за създаване на детайлни прототипи, които възможно най-коректно да възпроизведат първоначалният дизайн. И то в продължение на многократни опити. Този процес би могъл да ги изведе от бизнеса още от самото начало поради високите разходи за прототипи през аутсорсинг.

“Можехме лесно да надхвърлим и 3 000 $ дори за нанасянето на най-минималната промяна, а след това да трябва да се върнем и да направим още прототипи, но заложихме на Form 1 + и устройството много бързо се изплати.”

От Hooke отпечатват различни проекти за дизайн на слушалките в черна, сива, бяла и прозрачна смола, преди да създадат окончателен модел за преглед с потенциални клиенти.

Антъни вярва, че звукът е мощен провокатор на емоции, може да задейства конкретни спомени с време или място от нашето минало и да ги върне към живот.

Ако бинауралния звук ви е любопитен, разберете повече за него на блога на Антъни – тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест