B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Примери

3D принтирани слушалки

 

Hooke Audio ни подканва да влезем във високотехнологичното бъдеще, постигнато чрез използване на технологиите за бинаурален запис. Техният стремеж е хората да ползват възможно най-добро качество звук с 3D eфект. Антъни, главен изпълнителен директор на Hooke Audio, смята, че качеството на звука в ежедневието е крайно пренебрегнат и той вижда огромен потенциал в предлагането на слушалки, които едновременно записват, прослушват звуци и музика и предлагат опция за блутут.

Уникалното в технологията на бинауралните слушалки е, че те имат вградени микрофони, които правят триизмерни записи, готови за прослушване на други аудио устройства. Най-сладката част е, че този 3D звуков ефект може да бъде чут в последствие на обикновени слушалки.

Използвайки принтера Form 1+ на Formlabs за фазата на прототипиране, Hooke Audio всъщност успешно реализират своята мечта. Всичко започва, когато Антъни е изправен пред задачата да запише свой студиен звук за онлайн портфолио. Тогава той попада на новини за бинауралния запис – метод за записване на звук, който ползва множество микрофони, подредени по специфичен начин за създаване на стерео звук.

Стартирайки своя проект, Антъни вече има ясна визия за формата и усещането на слушалките Hooke. Техните характеристики включват изчистен дизайн, съвместяващ правилно поставени микрофони, необходими за бинаурално записване с едно натискане на бутон, без да се налага на потребителите да носят допълнително устройство.

Когато Антъни описва визията си за слушалките на Джошуа Хойзингтън, електроинженерът на Hooke, с 3D скици и компютърни модели, Джошуа си припомня как е попадал на информация за 3D принтера Form 1+ в брой на списание MAKER. Двамата решават да заложат на прецизните способности на Form 1 + за създаване на детайлни прототипи, които възможно най-коректно да възпроизведат първоначалният дизайн. И то в продължение на многократни опити. Този процес би могъл да ги изведе от бизнеса още от самото начало поради високите разходи за прототипи през аутсорсинг.

“Можехме лесно да надхвърлим и 3 000 $ дори за нанасянето на най-минималната промяна, а след това да трябва да се върнем и да направим още прототипи, но заложихме на Form 1 + и устройството много бързо се изплати.”

От Hooke отпечатват различни проекти за дизайн на слушалките в черна, сива, бяла и прозрачна смола, преди да създадат окончателен модел за преглед с потенциални клиенти.

Антъни вярва, че звукът е мощен провокатор на емоции, може да задейства конкретни спомени с време или място от нашето минало и да ги върне към живот.

Ако бинауралния звук ви е любопитен, разберете повече за него на блога на Антъни – тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест