B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
a scuba diver holding dive torches
Индустрии Интересно Полезно Приложения Примери

3D принтирани компоненти на светлинни устройства за гмуркане. С какво се различават и какво ги прави по-добри?

Байонетният обков, изработен с помощта на адитивно производство, е техническият връх на Thor Rev 2.0. Оптимизирахме размерите на компонента, теглото и стабилността, както и функционалната интеграция – всичко това в един компонент. Надеждността и прецизността, до които доведе това, доведоха до използването на Thor Rev 2.0 от специалните части на полицията и армията в Европа. Благодарение на технологията EOS бяха спестени разходи за инструменти за шприцване в размер на 35 000 евро и разходи за сглобяване в размер на около 6,80 евро на светлина.

Хаген Цорн | Управляващ директор | Canto Ing. GmbH и THOR offshore engineering GmbH

 

Технология за адитивно производство за перфектната светлина за гмуркане

Светлинното устройство за подводно гмуркане Thor е предназначена за технически и професионални водолази, включително работещи в сферата на услугите, за използване на дълбочина до 200 метра. Заключващият механизъм за Thor Rev 2.0 е произведен с помощта на адитивно производство. Тази технология улеснява производството на вътрешната система – която се щраква на място с помощта на пружини – като един-единствен, здрав и функционално интегриран компонент.

 

Решението на Canto за изпълнение на строгите изисквания към материалите на проекта е използването на  SLS технологията на немския производител EOS и техния полимер EOS PA 2200 – материал, който е едновременно непропусклив и изключително издръжлив. Този материал се използва за първи път в такъв контекст. Прецизният метод на конструиране, високото производствено качество на системата за лазерен печат FORMIGA P110 и принципно здравият дизайн – всичко това се съчетава, за да превърне този лек материал в идеалното решение за проекта.

Thor Rev 2.0 поставя нови стандарти за техническите водолази: С тегло от само 580 грама светлинният източник е изключително удобен за работа. Функционалната интеграция доведе до намаляване на броя на отделните компоненти, изискващи сглобяване, от три на само един. Освен това на Canto бяха спестени разходите за производство на скъп инструмент за леене под налягане, което би означавало допълнителни разходи в размер на 34 800 евро. Въпреки големия обхват, предлаган от светлината за гмуркане и нейната лека структура, качеството и издръжливостта на продукта отговарят на всички желани спецификации.

Canto използва технологията на адитивното производство не само за производството на тази серия, но и при разработването на своите продукти.

B2N разполага с SLS 3D принтер Formiga P110. Повече за SLS 3D принтирането и нашите услуги можете да научите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест