B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини Полезно Производители

5 причини да модернизирате разработката на продукти СЕГА!

Вълнуващо е да четем за последните подобрения в продуктовия дизайн и производствените технологии. От генеративен дизайн, предлагащ автоматизирани възможности за олекотяване, до 3D принтиране, позволяващо изработката на невъзможни досега форми, и интернет на нещата, свързващ милиони устройства в целия свят. В същото време идеята за имплементиране на нови технологии и процеси в съществуващия начин на работа може да ви се струва все едно се опитвате да скочите върху бягаща пътека, която вече се движи с пълна сила.

Как да интегрирате нови инструменти без да нарушите настоящите графици на производство? Как да тренирате екипа си да използва тези инструменти ефикасно? И как да оправдаете разходите за софтуер и имплементация, които са необходими? Имате ли правилната експертиза да произвеждате свързан продукт? За ваш късмет никога досега не е било толкова лесно или по-навреме да модернизирате фирмата си и да започнете да се наслаждавате на много от предимствата на продуктово производство, в чиято основа са симулациите!

1. Софтуерът за концептуален дизайн е по-интуитивен от всякога

В традиционните процеси за продуктов дизайн, дизайнерите имат ограничен достъп до информация относно осъществимостта, издръжливостта, възможността за производство и очакваното поведение на продукта. Трябва да разчитат на инженерните екипи да открият къде са необходими модификации, за да бъде възможно производството, а това води до скъпи и времеемки промени по дизайна, които от своя страна често приглушават или напълно заличават креативните и смели дизайн решения, отличаващи конкретния продукт. Но какво би станало, ако дизайнерите имат силата да задават и отговарят на тези въпроси още в концептуалната фаза?

Сега, интуитивният и фокусиран върху дизайна софтуер може да даде на дизайнерските екипи необходимото инженерно познание без нуждата от продължително обучение. Altair SimSolidTM може за секунди да предостави резултати от структурна симулация директно от CAD модели, без да е необходимо да се превръщат в mesh. Altair InspireTM пък дава на дизайнерите възможността да моделират и изграждат форми чрез мощни polynurbs операции, да правят топологична оптимизация за намаляване на материала и масата, и дори да поставят товари и траектории на динамично движение, за да разберат как частите и механизмите ще се държат в реални условия. В комбинация с опциите за реалистични рендъри, дизайнерът има всичко необходимо да създаде оптимизиран продукт преди валидирането му от инженерния анализ, по този начин ускорявайки целия процес.

2. Възползвайте се от незабавни спестявания като направите физическите тестове виртуални

Достигането до фазата на физическо тестване на продукт отнема голямо усилие. Ако тогава се появи критичен проблем, често целият проект трябва да започне отначало. Правите редизайн, анализирате отново и стискате палци следващия физически тест да ви даде резултатите, които търсите. Времето и разходът, които отнемат множеството редизайни, поставят цялата организация под жестоко напрежение, затова намирането на подход, при който всичко става от първия път, е жизненоважно.

С продуктов дизайн, базиран на симулации, можете да обмислите стотици или дори хиляди дизайн итерации, оптимизирани чрез конфигурируеми критерии като разход, маса, материали, здравина, устойчивост и други. Мултифизичната симулация дори ви позволява да направите мултидисциплинарни изследвания като структурен, термодинамичен и хидродинамичен анализ, за да откриете перфектния баланс в работата на вашия дизайн.

3. Забравете метода на опит и грешка със симулация на производството

Намерили сте правилните материали, оптимизирали сте за намаляване на масата и разхода на материал, и симулациите ви казват, че дизайнът отговаря на всички структурни изисквания, но всеки продуктов дизайнер знае, че работата не е свършена преди реалното производство. Толеранси на машините, непостоянна температура на охлаждане, фактори от околната среда и безброй други влияния могат да предизвикат неуспешното производство на частта. Адитивното производство и други напредничави процеси на производство носят допълнителна сложност на изпълнение. Как да предвидите и намалите тези рискове, и да бъдете сигурни, че частта, която виждате на екрана и като прототип, ще отговаря на същите стандарти и в ръцете на клиента? Също като с виртуалното прототипиране, симулация на производствения процес може да извади догадките от уравнението. Контролирайте формите на надвисване и намерете идеалната ориентация за 3D принтиране. Симулирайте формоване, леене, шприцоване или екструзия на метали и полимери, едновременно оптимизирайки използването на материал, производителността и разхода.

4. Бъдете пионери в облачната дигитилна трансформация

Исторически, една от най-големите пречки пред малки и средни предприятия, заинтересовани от симулации, беше липсата на възможност и бюджет за достатъчен компютърен ресурс. Но сега, със симулация „в облака“, виртуални високоефективни компютърни ресурси по заявка и инструменти за управление и администриране на натовареността ставаме свидетели на демократизация на ресурсите и равен начален старт. Новите модели на отдаване позволяват на различните по големина компании да използват ресурси тогава, когато са им необходими.

Продуктите на бъдещето също така стават по-„умни“ и компании, които имплементират интернет на нещата, дигитални копия на продуктите си и индустрия 4.0, вече виждат ползите. Сложните анализи, изкуственият интелект и машинното самообучение позволяват нови нива на познание и иновация, докато платформите за услуги с интернет на нещата дърпат дигиталната трансформация напред и отварят възможността за активно управление на устройствата и мониторинг по време на експлоатация.

Но трябва да имате предвид, че решението да свържете устройствата си и да модернизирате компютърните процеси не се свежда просто до избор на софтуер. Altair е индустриален лидер както в разработката на софтуер, така и в партньорските приложения, и предоставя необходимата експертиза, за да ви помогне да конфигурирате тези услуги според вашите конкретни изисквания.

5. Всичко необходимо да започнете – намаления на софтуер, консултации с експерти и обучения

Иновативните процеси на симулация, компютърните ресурси и умната употреба на данни ще бъдат решаващите фактори, издигащи утрешните иноватори, и Altair има софтуера и знанията да доведе компанията ви до пълния й потенциал. За ограничено време Altair Elevate предоставя на нови клиенти възможността за се възползват от отстъпки до 50% от първата поръчка на софтуер. Много клиенти също така могат да се квалифицират и за 16 часа безплатна консултация от експерт, който да помогне на екипа ви да започне. Altair също така предлага онлайн ресурси за обучение и 24-часова поддръжка, за да може успехът да е с вас от концепцията до реалността.

Какво чакате? Кандидатстайте за Altair Elevate отстъпката сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест