B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

Четири български учебни заведения са сред победителите в конкурса на Ultimaker

През ноември месец нашите партньори от Ultimaker предизвикаха учебните заведения по света с интересен конкурс  – всички преподаватели по призвание бяха поканени да сътворят вдъхновяващ проект свързан с 3D принтиране. Ние разпространихме информацията и сме щастливи да съобщим, че над 250 проекта се включиха в надпреварата. На официалната церемония на The Bett Show миналата седмица бяха обявени победителите. Те са 50, а ние като представители на Ultimaker за Балканите сме особено горди, че 24 от тях са от нашия регион. Четири от избраните проекти са от България с водещи преподаватели: доц. д-р арх. Орлин Давчев от Университета по архитектура, строителство и геодезия, Боянка Бойчева от Математическата гимназия “Д-р Петър Берон” гр. Варна, доц. д-р Желязка Райкова от Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и Йордан Ходжев от основното училище “Св. Св. Кирил и Методий” в село Челопеч, за когото писахме миналата година по същото време.

Образованието играе ключова роля във философията и политиката за развитие на Ultimaker. Те вярват, че единствено чрез него следващото поколение може да бъде подготвено за технологията на бъдещето. Благодарение на пионерната програма на Ultimaker работещите в образованието по целия свят имаха възможност да споделят своите идеи и така да се спечелят 3D принтер Ultimaker за училището / университета си. Предизвикатеството бе насочено към преподаватели, които искат да направят със своите ученици или студенти проект и да разкажат за него на Ultimaker. Предложението трябваше да е съвместимо с учебната програма и да е подходящо за екипна работа.

Целта на пионерната програма е да се увеличат познанията и да се поощри креативността на учащите, както и да се развият важни умения в области като наука, инженерство, изкуство и математика.

Всички победители получават Ultimaker 3 или Ultimaker 2+ за своето учебно заведение, обучение в работата с принтера от местния представител на компанията и консумативи за период от една година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест