B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

Дигитална революция в денталната медицина

Дентална медицина е на път изцяло да премине към дигиталните технологии и по този начин да замени досегашния си начин на работа с дигитални скенери и компютърно управляван начин на производство.

Не е изненада за никой. Всички зъби са уникални, което означава, че всяко дентално приспособление трябва да бъде направено по поръчка и изцяло персонализирано. Нуждата от масово персонализиране и малкия размер на крайния продукт са идеалните предпоставки за приложението на технологията на 3D принтиране. Доскоро широкия диапазон от свойства на материалите бяха пречка за приложението на новата технология, новите материали обаче са биосъвместими и дават възможност на зъболекарите да 3D принтират все повече продукти.

Клиентите на Formlabs в сферата на денталната медицина са направили вече над 150 000 принта. С пускането на две нови смоли за дентална употреба Formlabs увеличава значително броя на възможните продукти на Form 2. Принтовете направени с новата технология са дори по-точни отколкото тези направени с едни от най-скъпите машини в бранша. Form 2 става все по-достъпен и предлага лесен достъп за професионалистите в денталната индустрия за работа с 3D принтиране.

Новите дентални смоли добавят нов диапазон от характеристики към принтерите на Formlabs. Това включва – изграждането на корони, модели на мостове, шини, фиксатори и скоро протези.

Дентален модел смола

Подходящ за употреба при слагането на корони и мостове, които са с подвижна матрица. Работата с този вид смола позволява висока прецизност при изработката. Отчетливи очертания на печата и точките на контакт (± 35 микрона) и подвижни матрици с плътно прилягане. Гладката матова повърхост на покритието и близкия цвят до този на гипса правят преминаването от аналоговия към дигиталния производствен метод много лесно.

3D принтирани протези

Formlabs разширяват границите на възможното в дигиталната дентална индустрия и развиват първата интегрирана производствена линия за висококачествени 3D принтирани протези. Formlabs заедно с партньорски дентални лаборатории се разработват новите биосъвместими протезни основи и смолите и също така изследват клинични примери и се тества произвдоствения процеси. Очаквайте новини по темата през есента на 2017 г.

Улесняване на производствения процес с интеграцията на 3D принтирането

Formlabs и 3Shape, глобален лидер в 3D сканирането и CAD/CAM софтуера за дентална практики и лаборатории, обявиха интеграцията на софтуер, който ще позволи пълното дигитализиране на работния процес в денталната индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест