B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Без категория

Acer вкарва 3D сканиращи камери Intel RealSense в новата линия лаптопи (CES 2015)

В последните няколко години се появиха доста софтуерни и хардуерни продукти, създадени с цел да улеснят връзката между компютър и 3D принтер. И все пак, с изключение на Microsoft Kinect или скорошния Sprout на HP, не се случва често голям хардуерен производител да предложи на пазара устройства с вградени такива функционалности.

AspireVNitro1

Тази седмица обаче, на изложението Consumer Electronics Show (CES 2015) в Лас Вегас, Acer показаха новия лаптоп Aspire V 17 Nitro с камера Intel RealSense, която скача поне няколко нива над стандартните вградени камери в своя клас.

Камерата ще бъде включена като стандартна опция и ще позволява на потребителите да сканират обект в 3D, да създадат негов 3D модел и да изпратят файла за печат директно към 3D принтер, ако пожелаят. Моделът може също да бъде обработен допълнително в програми за 3D моделиране като Rhino, SolidWorks, Z Brush, MODO и други.

На преден план обаче Acer поставят достойнствата на Aspire V 17 Nitro като лаптоп за геймъри, в който камерата RealSense на Intel ще позволява сканиране на истинското лице на играча, което може после да бъде използвано в играта като аватар или друго приложение, според идеите на разработчиците. Технологията ще дава възможност и за проследяване на движенията на главата на играча, израженията на лицето и жестикулиране, ако са приложими за конкретната игра.

Що се отнася до системните спецификации, Aspire V 17 Nitro разполага със 17.3 инчов HD дисплей, до 16 GB памет, мощен процесор Intel Core i7 Quad Core 4-то поколение, видеокарта Nvidia GeForce GTX 860M и четири вградени говорителя Dolby Digital Plus Home Theater. Лансиран като перфектен лаптоп за игри, 3D сканиране и изобщо създаване на 3D модели, Aspire V 17 Nitro е не по-малко добър и като обикновен лаптоп за всекидневна употреба.

Chris_Zbrush

„Триизмерните компютърни технологии предлагат неограничен потенциал от възможности както за професионалисти, така и за потребители”, казва Джери Као, президент на Acer Notebook Business Group. „Бизнес апликациите включват 3D моделиране, картографиране и архитектурно проектиране, а потребителите вероятно ще оценят най-вече добавената реалност в игрите и опростената навигация и контрол”.

Исторически погледнато, Acer не са известни точно като пионери в света на технологиите. Но след като Intel обявиха плановете си по-късно тази година да интегрират камерата RealSense в различни устройства, включително лаптопи, таблети и смартфони, изглежда, че вече е въпрос само на време да започнем да създаваме модели за 3D печат чрез 3D сканиране с висока резолюция по всяко време и навсякъде.

Източник www.3ders.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест