B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

3D принтът е част от произвдоствения процес на Boeing

Използването на технологията за 3D принтиране в Boeing може да изглежда доста футиристична за някои. , като част от тяхната работа е свързана с изследвания за това как обекти могат да се движат в пространството и с правенето на космически кораби. 3D принтирането е вече част от техния произвдоствен процес според един от директорите в компанията за авиационна и космическа техника, Leo Christodoulou.

Как най-голямата компании с фокус върху космоса използва 3D принтиране

Leo Christodoulou е директор на структури и материали, производствени процеси и технологии в Boeing (NYSE:BA). По време на Additive Manufacturing for Aerospace, Defense and Space conference той презентира как адитивното производство се използва все повече в най-голямата световна компания за производство и износ на авиационна техника. Наското Пентаграм обяви нов договор с Boening на стойност от 679 мил., споразумението включва и развиването на F/A-18E Super Hornet (боен изтребител). Въпросният изтребител включва поне 150 части направени с помощта на технологията SLS за 3D печат на метал.

Повече от 50 000 части направени с адитивно производство са част от всеки Boeing самолет и според г-н Christodoulou всяка от тях е била използвана заради бизнес предимствата на производството с новата технология. “Целта ни е да бъдем по-ефективни, продуктивни и печеливши”, казва директорът.

Предимствата на адитивното производство според Christodoulou:

“Първо подобен вид подход дава възможност за създаването на новаторски геометрии, които не биха могли да се постигнат по традиционния начин на производство, а именно те подобряват инженерните характеристики на отделни компоненти. На второ място – адитивното произвдоство намалява произвдоствения отпадък и така вредата върху пиродата. Не на последно място новаторските геометрични форми водят до по-добро приложение и така оказват благоприятно въздействие върху околната среда и крайния резултат. ”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест