B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
3D scanner Artec Ray
Новини Събития

Artec 3D разкрива лазерен скенер Artec Ray на Industrie Paris 2018

Нов скенер от метрологичен клас дигитализира големи обекти с точност до част от милиметъра и минимален шум; идеален за инспекция, продуктов дизайн и строителство.

3д скенер Артек Рей

Пало Алто, Калифорния, 21 март 2018 – Днес Artec 3D, световно известен разработчик и производител на професионален 3D хардуер и софтуер, разширява портфолиото си за технологии за 3D сканиране, неизискващи допълнителни означения, с обявяването на Artec Ray. Този нов лазерен скенер от метрологичен клас, който може да улавя данни за големи обекти от до 110 метра разстояние, произвежда висококачествени резултати с точност до част от милиметъра. Той също така измерва изключително точно ъглови размери, за да гарантира, че дори най-малките детайли са заснети прецизно. Artec Ray може да сканира и обработва данни директно в мощния софтуер Artec Studio, откъдето след това те безпроблемно могат да бъдат пренесени в програми като Geomagic Design X, SOLIDWORKS или ReCap за обратно инженерство или дизайн и строителна документация.

„В Artec 3D сме се превърнали в надежден и уважаван източник на технологии за ръчно 3D сканиране и софтуер“ – казва Артьом Юхин, председател и CEO на Artec 3D. – „С Artec Ray вече можем да предложим пълна линия от висококачествени решения, които ще дадат възможност на потребителите да 3D сканират прецизно почти всеки обект, от пръстов отпечатък до реактивен самолет или 10-етажна сграда – както отвън, така и отвътре. Както с всички наши 3D скенери, Artec Ray също улавя данни без необходимост от допълнителни означения по обектите, осигурявайки най-лесна и приятна употреба.“

3D scanner Artec Ray

Artec Ray е подходящ за обратно инженерство на големи обекти, контрол на качеството и инспектиране, продуктов дизайн, BIM моделиране в строителната индустрия, цялостно заснемане на местопрестъпления в сферата на криминологията и дигиталното опазване на паметници и места с историческо наследство. Скенерът може лесно да дигитализира големи обекти, вариращи от сгради и вятърни турбини до самолети, улавяйки 3D данни с метрологична точност и без употребата на лепкави маркери или други помощи за следене по обектите. Artec Ray е пеносим, компактен и лесен за употреба, и може да се настрои пред обект и да сканира с натискането на един бутон. Подходяща както за вътрешна, така и за външна употреба, 4-часовата интегрирана батерия позволява на потребителя да оперира без да е вързан към източник на захранване.

Artec Ray може лесно да бъде съчетан с останалите професионални ръчни скенери на Artec 3D като Eva, Space Spider или Leo, за да направи сканирането на големи обекти още по-бързо. Например за дигитализирането на превозно средство, потребителят може първо да заснеме четири широки 3D кадъра от всяка страна на обекта с неподвижния Artec Ray, улавяйки големите плоски участъци за минимално време. След това може да попълни детайли като например дръжките на вратите и предната решетка с ръчен Artec скенер, който дава удобен достъп до всеки ъгъл на по-сложните геометрични области. Ако е необходимо, лесният за маневриране ръчен скенер може да се използва и за сканиране на интериора, осигурявайки пълен 3D модел, отвътре и отвън. Съединяването на сканове от различни Artec скенери в софтуера Artec Studio е лесно и интуитивно. В допълнение към настоящите формати за експортиране на файлове, скенерът Ray ще може да запазва и в point cloud формати (PTX и BTX) за пренасяне в по-широк спектър от софтуери за специфични приложения.

За да научите повече за Artec 3D може да посетите www.artec3d.com, да се свържете с нас или да ни посетите между 26 – 29 март в Интер Експо Център.

3д скенер Артек за големи обекти

Относно Artec 3D

Artec 3D е интернационална компания с централа в Люксембург и филиали в САЩ (Санта Клара, Калифорния) и Русия (Москва). Artec разработва и произвежда иновативни 3D решения и продукти. В Artec работи екип от професионални експерти в събирането и обработването на 3D повърхнини, както и биометрично разпознаване на лица. Продуктите и услугите на Artec могат да се използват в множество индустрии като например инженерство, медицина, медии и дизайн, развлекателната индустрия, мода, опазване на историческото наследство, технологии за сигурност и много други.

За повече информация относно Artec 3D може да посетите https://artec3d.com, да се свържете с нас или да се срещнете с нас между 26 – 29 март на изложението MachTech & InnoTech 2018.

 

Относно B2N

B2N е златен дистрибутор на Artec 3D за територията на България.

Би Ту Ен ООД е водеща компания във вноса и разпространението на 3D технологии в България и на Балканите. Фирмата е официален дистрибутор на Ultimaker, Formlabs, MarkForged, BigRep, Artec Group, solidThinking и др. висококачествени производители от света на 3D индустрията.

През 2014 г. учредителите създават първият български шоурум и онлайн магазин за 3D оборудване и цялостни решения от света на 3D принтирането, 3D дигитализацията и 3D моделирането.

В момента Би Ту Ен разполага с два представителни шоурума в София и Пловдив и мрежа от локални дилъри в Гърция, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения и Кипър, където могат да се открият най-качествените 3D принтери, скенери, софтуер, консумативи и резервни части.

Фирмата консултира множество предприятия в приложението на 3D оборудването в сферите изкуство, дизайн, прототипиране, инженерен дизайн, образование и развойна дейност. Високотехнологичните решения на Би Ту Ен се имплементират успешно в широк спектър от браншове – от денталната индустрия и медицината, през хранително вкусовата промишленост до автомобилостроенето.

Освен доставките и инсталацията на оборудване, Би Ту Ен предлага разнообразни обучения по моделиране, принтиране и приложение на адитивното производство, свързани с успешното развитие на всяко предприятие с поглед към четвъртата индустриална революция.

Можете да научите повече за нас на www.b2n.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест