B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Ultimaker B2N 3D принтиране в офис
Приложения Примери Производители

3D принтирани приспособления за стандартизирано и контролирано производство

Влизането в сградата на ERIKS в Алкмар, Холандия, е като да влезеш в царство на научната фантастика. Вратите със сензори се отварят автоматично с едно махване с ръка. Натоварените мотокари безшумно се плъзгат по пода. Мъже и жени в сини работни гащеризони вървят забързано. Серия от повдигнати конвейерни ленти работят непрестанно и сортират пакети с всякакви форми и размери. Летят искри от заваряването на  различни компоненти.  

Това е оживено място. Място, което кипи от живот, но и място, без капка хаос. Дори не е много шумно, особено ако се има предвид броят на изпълняваните индустриални операции.

Разказ за приложенията на 3D принтирането с Ultimaker S5 Pro Bundle в холандската фирма ERIKS

ERIKS предлага технически компоненти и свързани услуги на всички сфери на индустрията. Добавяйки технологията за 3D принтиране към работния си процес, ERIKS предоставя на клиентите си услуга, имаща потенциала да разтърси индустрията по целия свят. Технологията също така позволява на ERIKS да оптимизира допълнително своите ежедневни операции.

Чисто и безопасно

ERIKS изповядва културата на чистотата. Думите „Чисто производствено съоръжение“ са изписани по протежение на една от стените. Складът е добре организиран и добре осветен, подовете са безупречни. Като цяло, това е идеалното място за новия център за 3D принтиране на ERIKS.

Фабриката на ERIKS в Алкмар, Холандия

Принтираме от известно време. Най-вече прототипи, но също така и инструменти и приспособления, както и крайни части, които преди бяха невъзможни за производство”

споделя Джо ван де Санде, ръководител на технологичния отдел по запечатване и полимери в ERIKS, Холандия, „Също така успяхме да идентифицираме няколко десетки персонализирани части свързани с безопасността, които наистина ни позволиха да подобрим безопасността на нашите производствени съоръжения.“

Сигурността е ключова при ERIKS. Чистата среда е безопасна среда. Среда, в която работата може да бъде извършена по-ефективно. Точно за това, компанията разглежда факторите на безопасност като такива, които са неразделни с бизнес целите и срокове за реализация, като производствени цели и марж при печалба.  

Технология като 3D принтирането пасва перфектно в ERIKS, особено когато се използва за създаване на инструменти, които повишават безопасността. Един от тези инструменти, например, се поставя върху ролка с опаковъчно фолио с почти човешки размер, трансформирайки задачата за премахване и подмяна на ролката в бърза и безопасна задача за един човек.

3D принтирано приспособление, което позволява лесно, бързо и безопасно да се смени голяма рокла опаковъчно фолио.

Друго 3D принтирано приспособление придържа парче тръба на място, което гарантира, че роботизирана ръка може да го завари с голяма точност. Има и подобно приспособление, което работи по същия начин, но създадено за използване от заварчици. Дори принтиращите глави на Ultimaker седят една до друга в специално отпечатана поставка. По отделно, тези части – и промените, които те позволяват – изглеждат малки, но заедно, те дават големи резултати, спестявайки време, пари и потенциално живот.

„Чрез 3D принтиране всъщност спестихме 350 000 евро от нашите производствени мощности, като увеличихме броя на произведените продукти и елиминирахме застрашаващи безопасността ситуации“, каза Джов.

Съвместно проектирани сертифицирани части

Чистотата и 3D принтирането заедно предоставят възможност ERIKS да предложи ценна услуга на своите клиенти.

„Виждаме много големи възможности за нашите клиенти с тази технология“, казва Джов. “Въпреки това, сложната част е, че е много трудно да се идентифицират тези възможности в нечий бизнес. Това, което правим е, че ние, заедно с клиента, сканираме тяхното производство и започваме да идентифицираме и развиваме тези възможности.”

Център за 3D принтиране в ERIKS

След сканиране на производството, частите се проектират от самите клиенти или от инженерите на ERIKS, след което се принтират с помощта на принтери Ultimaker S5 в съоръжението в Алкмар. Тези помещения функционират като контролирани зони, в които процесът на принтиране може да се следи отблизо, което води до производството на “сертифицирани” части – гарантиращи не само качество и ефиктивност, но възпроизводимост и надеждност.

“Това означава, че клиентите могат да поръчат една част днес или след една година и ще получат същата част, със същите механични свойства”, каза Йов.

3D принтирана част на Ultimaker S5 в употреба

Ако клиентите искат да разполагат с повече контрол и ако са част от екосистемата на Ultimaker, те могат да поискат файл, а не физическа част и сами да го принтират. Това е една от основните причини ERIKS да избере Ultimaker. Комбинацията от хардуер, софтуер и материали позволява лесно използване по всяко време, без значение коя е компанията, градът или държавата. Това е взаимно изгодно автоматизирано решение за всички, спестявайки както на ERIKS, така и на клиентите време и пари.

„Когато работим в тясно сътрудничество с нашите клиенти, е от голяма полза да разполагаме и работим с една и съща платформа“, каза Джов. “По този начин е възможно те да си сътрудничат с нас.”

Пробив в хранително-вкусовата промишленост

Произвеждайки в своята чиста и контролирана среда, ERIKS вече започна да полага основите на бъдещето. Съоръжението отговаря на стандарт EC1935 / 2004 за своите 3D принт процеси и разполага с отделни чисти производствени площи, както и чиста стая отговаряща на ISO Class 6 стандарт. В допълнение към европейските изисквания по безопасност на храните, ERIKS понастоящем работи върху придобиването на FDA сертификат, който ще позволи да се произвеждат безопасни 3D принтирани части за хранително-вкусовата промишленост, които ще могат да се използват по целия свят. Фармацевтични и медицински ISO сертификати ще бъдат следващите.

3D принтирано приспособление, което позволява на техниците безопасно и контролирано да работят

Като цяло, философията на ERIKS е много съвместима с тази на самото 3D принтиране. Работата и дейността им са оптимизирани, ефективни и чисти, с ясни и дефинирани процеси. Може би най-важното е, че ERIKS и техните клиенти винаги имат пълен контрол.

“Ето защо ние виждаме Ultimaker като идеалната отправна точка за нас, както и за нашите клиенти, да открием възможности, да ги развием и да извлечем ползите от 3D принтирането”, каза Йов.

Вярвате ли, че вашият бизнес може да постигне подобни резултати чрез 3D принтиране?

Свържете се с нас още днес.


Прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест