B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини Примери Събития

B2N на 2016 FORMULA 1 UNITED STATES GRAND PRIX

С неприкрито вълнение разказваме за сътрудничеството между нашата компания и националният отбор на Гърция, който представлява страната си на 12-то издание на световните финали на състезанието F1 in Schools World Finals 2016, случващо се паралелно с Формула 1 – голямата награда на САЩ (FORMULA 1 UNITED STATES GRAND PRIX) в Остин, Тексас през октомври.

Надпреварата между училищните отбори от цялата планета е единствено по рода си. То предоставя мощен стимул за тийнейджърите да вложат познания и умения по теми като IT, физика, CAD/CAM софтуер, аеродинамика, математика, дизайн и адитивно производство, за да стигнат до ежегодното и превърнало се в основна атракция състезание, придружаващо голямата награда на Формула 1. В допълнение младите хора сами набират средства за своето пътуване и за реализацията на проектите, като по този начин научават от първа ръка какво е маркетинг, финанси, брандиране, спонсорство и много други аспекти от реалния живот.

Въпреки че тази година към голямата надпревара F1 in Schools World Finals 2016 се присъединяват два нови отбора – този на Перу и на Румъния, България все още не е сред участниците. Надяваме се през 2017 г. да видим наши ученици на състезанието.

 

sunday_austinf1schools_s2_3705x

 

B2N подпомогна единият от двата участващи отбора на Гърция и стигна чак до F1 Grand Prix в Остин, Тексас. За наша голяма радост отборът се класира 7-ми от общо 39 състезаващи се държави (4-ти на автоматично лансираните надпревари, 3-ти на реакционните състезания и стигат до финалите). Правим блиц интервю с дизайн инжинера, Филип Кацималис (PHILIP KATSIMALIS), който разказва подробно за това успешно и вдъхновяващо сътрудничество:

 

p1090084

 

Как разбрахте за B2N и защо се свързахте с нас?

Научихме за компанията през Ultimaker, защото се свързахме първо с тях с надеждата да ни помогнат с принтер. Тогава вие се отзовахте като техен представител за региона.

 

За какво точно ползвахте Ultimaker 2+?

За създаването на прототипи и за финалните елементи, с които сглобихме нашата състезателна кола. Тези части варираха от такива за вторично оборудване (като например инструменти за подравняване
и приспособления, които ни помогнаха в производството на колата) до компоненти с
голямо значение (като спирачната система, която предотвратява счупването на накрайника на колата). Ultimaker 2+ ни позволи да принтираме големите и изключително важни части, необходими за поддържането на спирачната система, които иначе не бихме били в състояние да произведем.

 

exploded-217

 

Защо 3D принтирането бе непременният метод за производство на вашата състезателна кола?

Основната причина да се спрем на технологията на 3D принтирането е, че ни позволи на сравнително ниска цена (все пак сме училищен отбор) и кратко време да тестваме различни прототипи, преди да достигнем до най-желания и най-бързия модел. Прототипирането е решаващо за нас в коя посока да поемем и на кои елементи да се доверим, ако не искаме да бъдем неприятно изненадани по време на състезанието. Другата също толкова важна причина за употребата на 3D принтирането бе сложността на геометричните форми, които всъщност можем да видим реализирани единствено и само по този начин. Особено се гордеем с дизайна си на предната и задна част на колата. И накрая, 3D принтирането бе от решаващо значение за нас в тазгодишните световни финали, защото ни даде пълен контрол на производствения процес, като ни позволи да печаме части непрекъснато, така че те да бъдат готови в
кратки срокове. Това е нещо, което би било невъзможно с друг метод за производство.

 

p1090086-1

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест