B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

Бъдещите подметки ще са 3D принтирани

Немската спортна марка Adidas наскоро обяви намеренията си да революционализира начинът, по който се произвеждат подметките на маратонките в момента. След дълги експерименти с 3D технологиите, Adidas представи подметката Futurecraft, която може да бъде съобразена с точните контури на ходилото. Подметката се отличава с необикновена гъвкавост и дишащи решетъчни слоеве, които буквално оттласкват краката при спортуване.

Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_1568_21 Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_1568_20 Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_1568_16

Използвайки 3D сканиране и печат, подметките точно ще репликират отделните форми на краката, като се вземат предвид конкретните точки на натиск и изисквания, за да се създадат по-удобни обувки.

За този важен проект с потенциал да промени изцяло обувната индустрия Adidas си партнира с компанията за 3D печат Materialise. Въпреки че подметката Futurecraft е все още на етап прототип, марката се надява с повсеместно въвеждане на сканиращи технологии да позволи на потребителите да купуват маратонки, които са щателно персонализирани и произведени на място в магазина.

Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_936_13 Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_936_11 Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_936_8 Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_936_6

Засега Futurecraft е само прототип и декларация за намерение, експеримент с единствена по рода си комбинация от процеси и материали. Междувременно ние с нетърпение ще очакваме развитието на този смел проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест