B2N logo
Новини

Бъдещите подметки ще са 3D принтирани

Немската спортна марка Adidas наскоро обяви намеренията си да революционализира начинът, по който се произвеждат подметките на маратонките в момента. След дълги експерименти с 3D технологиите, Adidas представи подметката Futurecraft, която може да бъде съобразена с точните контури на ходилото. Подметката се отличава с необикновена гъвкавост и дишащи решетъчни слоеве, които буквално оттласкват краката при спортуване.

Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_1568_21 Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_1568_20 Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_1568_16

Използвайки 3D сканиране и печат, подметките точно ще репликират отделните форми на краката, като се вземат предвид конкретните точки на натиск и изисквания, за да се създадат по-удобни обувки.

За този важен проект с потенциал да промени изцяло обувната индустрия Adidas си партнира с компанията за 3D печат Materialise. Въпреки че подметката Futurecraft е все още на етап прототип, марката се надява с повсеместно въвеждане на сканиращи технологии да позволи на потребителите да купуват маратонки, които са щателно персонализирани и произведени на място в магазина.

Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_936_13 Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_936_11 Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_936_8 Future-Craft_Adidas_3D_dezeen_936_6

Засега Futurecraft е само прототип и декларация за намерение, експеримент с единствена по рода си комбинация от процеси и материали. Междувременно ние с нетърпение ще очакваме развитието на този смел проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест