B2N logo
Новини Примери

Бързи прототипни решения за роботи

“Когато изграждаме нов тип робот, няма смисъл да използваме метални части, защото е твърде скъпо и отнема прекалено много време. В случая с 3D принта, отпечатваме частите, поставяме лагерите, втулките и другите компоненти и  интегрираме двигател. Това ни позволява да преценяваме какво е нужно и ни дава свободата да променяме всеки дизайн, който по някакъв начин не работи. “- Йони Салцман, инженер, Honeybee Robotics

История

За 34 години, от момента на своето основаване, Honeybee Robotics се развива от малък бизнес за автоматизирани системи до успешна фирма за дизайн и инженерингови решения, която разполага със съоръжения в три града. Те са най-известни с ролята си в космическата индустрия, като са допринасят със специална технология за изследвания, включително планетарни системи за взимане на проби на Curiosity и други машини. Проектите им са “предназначени за работа на Земята, Марс и отвъд”. Освен това, Honeybee Robotics имат сериозен опит в конструирането на механизми, роботи и роботизирани системи за работа в различни отрасли и в частния сектор.

Предизвикателство

Като високотехнологична фирма за проектиране на роботи, проектите на Honeybee Robotics изискват сложни, носещи метални части, които могат да оцелеят в тежки условия. Макар, че разполагат с много машини и големи бюджети за производство на части от трети страни, инженерите настояват за достъп до бързо и евтино решение за производство, което да улесни още повече работата им.

Решение

Honeybee Robotics  закупува професионални настолни 3D принтери Ultimaker за производство на евтини части на място. Инженерите и дизайнерите ги използват постоянно и смятат принтерите за особено полезни в ранните етапи на проектиране, докато все още тестват концепцията и установяват параметрите на проекта. “Това, което правим основно е да изградим подсистеми и след това да тестваме тяхното изпълнение”, казва Йони Салцман, инженер по проекта. “A принтерът ни позволява да изграждим ключовите елементи на робота евтино и бързо. ”

Резултати

Професионалните настолни 3D принтери са неизменна част от експериментаторската работа на Honeybee Robotics  и затвърждаването на дизайнерските концепции. Машините са спечелили своето място в производсвения процес  на фирмата, заменяйки по-скъпи и отнемащи време решения.

 • Изследване на нови механизми

 • Усъвършенстване на дизайна

 • Разработване на концептуални модели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест