B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини Примери

Бързи прототипни решения за роботи

“Когато изграждаме нов тип робот, няма смисъл да използваме метални части, защото е твърде скъпо и отнема прекалено много време. В случая с 3D принта, отпечатваме частите, поставяме лагерите, втулките и другите компоненти и  интегрираме двигател. Това ни позволява да преценяваме какво е нужно и ни дава свободата да променяме всеки дизайн, който по някакъв начин не работи. “- Йони Салцман, инженер, Honeybee Robotics

История

За 34 години, от момента на своето основаване, Honeybee Robotics се развива от малък бизнес за автоматизирани системи до успешна фирма за дизайн и инженерингови решения, която разполага със съоръжения в три града. Те са най-известни с ролята си в космическата индустрия, като са допринасят със специална технология за изследвания, включително планетарни системи за взимане на проби на Curiosity и други машини. Проектите им са “предназначени за работа на Земята, Марс и отвъд”. Освен това, Honeybee Robotics имат сериозен опит в конструирането на механизми, роботи и роботизирани системи за работа в различни отрасли и в частния сектор.

Предизвикателство

Като високотехнологична фирма за проектиране на роботи, проектите на Honeybee Robotics изискват сложни, носещи метални части, които могат да оцелеят в тежки условия. Макар, че разполагат с много машини и големи бюджети за производство на части от трети страни, инженерите настояват за достъп до бързо и евтино решение за производство, което да улесни още повече работата им.

Решение

Honeybee Robotics  закупува професионални настолни 3D принтери Ultimaker за производство на евтини части на място. Инженерите и дизайнерите ги използват постоянно и смятат принтерите за особено полезни в ранните етапи на проектиране, докато все още тестват концепцията и установяват параметрите на проекта. “Това, което правим основно е да изградим подсистеми и след това да тестваме тяхното изпълнение”, казва Йони Салцман, инженер по проекта. “A принтерът ни позволява да изграждим ключовите елементи на робота евтино и бързо. ”

Резултати

Професионалните настолни 3D принтери са неизменна част от експериментаторската работа на Honeybee Robotics  и затвърждаването на дизайнерските концепции. Машините са спечелили своето място в производсвения процес  на фирмата, заменяйки по-скъпи и отнемащи време решения.

 • Изследване на нови механизми

 • Усъвършенстване на дизайна

 • Разработване на концептуални модели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест