B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини Продукти Производители

Представяне на керамична смола за Form 2

Представяне на керамична смола за Form 2

С удоволствие Ви съобщаваме, че керамична смола е вече налична в Северна Америка и Европа. Този експериментален материал за Form 2 прави 3D принтираната керамика достъпна извън скъпите индустриални масхини и и изследователски лаборатории.

Използвайки керамична смола, може да принтирате части с подобен на камък завършек, да ги изпечете и да получите един напълно завършен керамичен продукт. Произвеждайте керамични части с инженерно предназначение или създайте един отличаващ се дизайнерски продукт.

Представяне на керамичната смола на Form 2 | Formlabs

3D принтираната керамика е вече достъпна

Първана ни асоциация, мислейки за керамика, е традиционното грънчарство, но техническата керамика e със широко приложение и в късната космическа ера, заради изненадващото разнообразие от механични свойства.

Цяло подразделение от NASA е отдадено на изследвания свързани с керамика, разработвайки материали като Nextel fabric– съвременна огнеопорна керамика, предпазваща сателити от смачкване и отчъпване на парчета; и GRABER– слепващ материал с керамичен пълнеж, използван за запълване на пукнатини в космоса. Боенните изполсват керамични материали, за да разработят леко снаражение. Високата топлинна устойчивост и електрическа проводимост превръщат алумооксидната керамика с чест избор при изработка на керамични компоненти, изулатори, резистори и полупроводници.

Fired parts printed in Ceramic Resin have high temperature resistance, high thermal and electrical insulation, high resistance to corrosion and wear, and are chemically inert.
Изпечените части, принтирани от керамична смола, са устойчиви на високи температури, чудесни изолатори,устойчиви на корозия и износване.

Вътрешната развойна дейност и производствените лаборатории в компаниите от Fortune 500 докладват за високо търсене на керамики за 3D принтиране. Днес съществуват различни решения, които често се зараждат при академични научноизследователски проекти. Тези решения са скъпи, като някои от нужните машините струват повече от $ 100,000.

Formlabs с вълнение представя първата достъпна керамична смола за 3D принтиране, за водещия индустриален 3D декстоп принтер, позволяваща на повече инженери и дизайнери бързата итерация на компаниите с керамиката.

Докато керамичната смола не е считана на техническа керамика, изпечени части имат уникални свойства, сравнени с пластмаси, като температурно устойчивите и електически изолиращите, високо устойчивите на корозия и износване и химическа инертност, които могат да имат специализирана и не широка употреба, където прецизността на частите не е от голямо значение.

Работа с керамична смола

Керамичната смола е фотополимерна смола с пълнеж от силициев диоксид. След изпичане, фотополимерната смола изгаря и се образува реалната керамична част. Този процес се различава от процесът при други материали на Formlabs и изисква долълнителнi познания.

Ето как работи:

Въведение на 3D принтирането с кераична смола.

 1. Дизайн. Керамичната смола изисква съобразяване със специфични ограничения за по-добър краен резултат.
 2. Подготовка. Изшкурете Вашата платформа, разтръскайте пълнителя, за да разбъркате добре материала и почистете клапанът.
 3. Принтиране. Машабирайте Вашата част в PreForm, за да предвитите евентуално свиване по време на изпичане. Изпратете модела си към принтера и започнете да принтирате.
 4. Последваща обработка. Измийте Вашата част с изопропил алкохол (IPA) и премахнете подпорите. Последваша обработка не е необходима. Уверете се, че частите са напълно сухи преди изпичане.
 5. Изпичане. Изпечете Вашата част във вентилирана пещ и се убедете, че фотопоримерът е изгорял. Моделът ще се свия с 15% в XY и 29% в Z посока.
 6. Глазиране. Глазитайте по желание, спазвайки инструкциите на производителя.

Уверете се, че сте прочели наръчника за употреба на керамиката преди да използвате материала.

 

Parts printed in Ceramic Resin require a 1.5 day firing scheduling in an actively ventilated kiln that fires to at least cone 8.
Температурно-времева графика за изпичане на керамични части.

Части, принтирани с керамична смола, изискват ден и половина изпичане във вентилирана пещ. За повече детайли, свъзани с работата с керамична смола, прочетете ръководството за употреба.

Създаване на керамичната смола

Ако сте посетили щанда на CES 2017, може би сте видяли представянето керамичната смола. След двегодишно разработване, Formlabs с вълнение доставя керамичната смола на следващото поколение иноватори и любопитни умове, готови да приемат предизвикателството за работа с този нов материал.

Ceramic Resin can be used to fabricate small ceramic parts for engineering research for applications where fired part accuracy is not critical.
Керамичната смола може да се използва за производството на малки керамични части с инжинерно предназначение, чиято точност не е от голямо значение.

Обикновено, при принтирането на части с висококачествени 3D принтери, се използва богата керамична смес. Разработката на смола с достатъчно нисък вискозитет, която може да се принтира на принтер като Form 2, докато се използва максималното съдържание на керамични частици, беше огромно предизвикателство.

Докато краината формула изисква повече проби и евентуално грешки от не експерименталните смоли на Formlabs, сме развълнивани, че създадоме нов материал, който ще продължи да развива и подкрепя работата с десктоп стереолитография.

Digital artists and designers can use Ceramic Resin to fabricate complex geometries that wouldn’t be possible by hand.
Линия керамични принтирани бижута на студио Nervous System.

Хора на изкуството и артисти могат да използват керамичната смола за принтиране на сможни геометрии, чиято пъчна изработка би била невъзможна. Разберете как дизайнерското студио Nervous System разработи и лансира 3D принтирана линия бижута, използвайки същия матриал.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест