B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Често задавани въпроси (FAQ)

Как да избера 3D принтер?

Изборът на 3D принтер зависи от много фактори – какви обекти искате да принтирате? Колко големи? Колко детайлни? За каква цел или с каква функция? Имате ли изисквания към материалите за 3D принтиране? Доколко сте запознати с технологиите на 3D принтиране?

В опита си досега сме достигнали до няколко прости формули:

Ако искате да принтирате много детайлни обекти и малки серии продукти, най-подходящият 3D принтер за Вас е  Form 3 със своята изключителна прецизност и восъчни материали.

Ако работите в сферата на денталната медицина и зъботехниката, Form 3B e специализиран дентален 3D принтер, които работи със сертифицирани биосъвместими материали.

Ако сте бижутер, най-подходящ избор за вас е Form 3.

Ако искате да принтирате от малки до големи обекти, прототипи, приспособления, резервни части, крайни продукти; искате да разполагате с огромен набор от материали с различни технически спецификации и сте инженер, архитект или продуктов дизайнер, най-подходящите 3D принтери за Вас са Ultimaker S3 и Ultimaker S5 Pro.

Ако сте инженер и искате да създавате изключително здрави и функционални детайли или части за Вашите машини, искате да работите с PEEK, Carbon fiber и пр., най-подходящите 3D принтери за Вас са MarkForged и Minifactory.

Ако 3D принтирането е Ваше хоби и не целите да използвате 3D принтера си за професионални цели, най-подходящият 3D принтер за Вас е CraftBot.

Ако сте мейкър или сте в сферата на образованието, най-подходящата машина за вас е Ultimaker 2+ Connect.

Ако искате да принтирате много големи обекти, калъпи, цели детайли, най-подходящите 3D принтери за Вас са BigRep, Intamsys, OMNI3D, Creatbot,

Ако търсите серийно производство чрез индустриално 3D принтиране или желаете да принтирате директно с метали, Вие търсите EOS.

Всички тези формули, разбира се, служат само за най-обща насока в света на 3D принтирането. Съветът на B2N, като професионалисти в областта, е направо да се свържите с нас! С удоволствие ще коментираме Вашите идеи и нужди, и ще Ви препоръчаме най-доброто решение чрез бърза, и напълно безплатна консултация с наш специалист

Как да избера 3D скенер?

Изборът на 3D скенер зависи най-вече от два фактора: бюджет и точност.

Изборът на 3D скенер зависи най-вече от два фактора: бюджет и точност.

В нашия каталог можете да откриете различни решения според нуждите Ви:

RangeVIsion NEO е нисък клас 3D скенер, лесен за употреба и стартиране на работа, изключително достъпен и с безплатен софтуер за управление.

RangeVIsion Spectrum е среден клас 3D скенер, настолен, професионален, улавящ текстура, за малки, средни и големи обекти. Безплатен софтуер с няколко удобни инструмента и функции.

Artec Space Spider е висок клас 3D скенер, ръчен, професионален, улавящ текстура с 1.3 мегапикселова камера, 1 000 000 точки/секунда. За малки и средни обекти, точност 0.05 мм и резолюция 0.1 мм. Платен софтуер с много инструменти и функции за довършителна обработка, както и автопилот – автоматично довършване на сканирания обект.

Artec Eva е висок клас 3D скенер, ръчен, професионален, улавящ текстура с 1.3 megapix камера, 2 000 000 точки/секунда. За средни и големи обекти, точност 0.1 мм и резолюция 0.5 мм. Платен софтуер с много инструменти и функции за довършителна обработка, както и автопилот – автоматично довършване на сканирания обект.

SCANTECH, както и най-новите продукти на Artec, като Micro и Ray, са високо професионални, изключително прецизни и предлагат индустриални решения за Вашия бизнес.

Това са най-общи насоки за избор на 3D скенер. Ако не сте сигурни кой скенер ще Ви свърши работа или искате да получите повече информация, моля не се колебайте да се свържете с нас чрез формата ни за контакт.

Запази консултация
  Молба за партньорство

   Не успявате да откриете информацията, която
   Ви е нужна?

   Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

   Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

   Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

    Онлайн Поръчка и Поддръжка

    Заяви мостра за тест     Заяви мостра за тест