B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

Daniel Lauand от Matt Architects

Нова поредица от интервюта с професионалисти, които споделят опита си от 3D принтирането.  Предлагаме ви интервю с Daniel Lauand от Matt Architects. Той споделя впечатленията си от 3D принт индустрията и какво означава новата технология в неговата сфера на изява.

Matt Architects правят сложни архитектурни модели за централната част на Лондон. Те използват 3D принт, за да създадат изключителни макети, които да въвлекат клиента в проекта още във фазата на проектиране. С възможността за бързо прототипиране първоначалните дизайни лесно могат да претърпят промени на ниска цена и високи обороти.

Как започнахте да работите с новата технология?

Винаги съм имал интерес към дизайна и правенето на неща, именно затова избрах професионалния път на архитекта. Още в университета се сблъсках с 3D принтирането през 2007 г. Тогава всичко свързано с технологията беше още много екзотично и скъпо и всъщност не успявах да работя много с машините.

След дипломирането започнах да работя в Foster + Partners, водеща архитектурна практика, която включва технологията в целия дизайн процес. Използвахме Z-corp 3D принтери като дизайн инструмент в някои от по-големите проекти и тогава осъзнах колко полезни могат да бъдат машините за архитекти. Тези машини могат много бързо да произведат сложни и качетсвени обекти, които няма как да бъдат направени на ръка толкова изгодно. Сега работя в MATT Architecture и възприемам 3D принтерите като осоновен инструмент за развитието на архитектурните ни идеи на практика, начин за изпробване на границите на възможното ни в рамките на нашето собтсвено физическо място.

Кое е едно от първите неща, които произведе с 3D технологията за принтиране и те карат да се гордееш?

Създадох шаблон за чаши от глина и бях много горд. Всъщност става дума за много сложен модел от 22 части, който никога не проработи по начина, по който си представях, но пък изглежда много готино и прилича на турбинeн двигател.

Какви материали използваш най-често и защо?

Ние употребяваме много PLA в офиса, най-вече сиво или в натуралните цветове. Често принтовете, които излизат от машината не са финалните обекти, те претърпяват различна обработка, например със спрей или пък биват използвани, за да се направи готовия обект чрез отливка. Много ни харесва да експериментираме. В момента изпробваме какво се случва с PLA с дървесен прах в него, това придава много много приятен матиращ ефект на принтовете.

Откога използвате Ultimaker – кой беше първия такъв принтер и с какъв работите в момента?

Използваме тези принтери от 2 години и за това кратко време те се превърнаха във важна част от нашия дизайн процес. Ние започнахме с Ultimaker 2, сега вече в колекцията ни имаме и Ultimaker 2+ и си мечтаем за Ultimaker 3.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест