B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Събития

Демонстрация на софтуерен продукт Click2Cast

3D принтиране за иновативно създаване на модели в комбинация със симулативен дизайн

Вдъхновение за разширяване на границите на високо производителните отливки

Вход: свободен
Кога: вторник, 10.05.2016, начало – 17:00 ч.
Презентатори:
Lutz Dobrowohl – софтуерен инженер, Altair Engineering
Martin Solina – продуктов мениджър, Click2Cast, solidThinking
Peter Lavelle – софтуерен инженер, HBM Prenscia

Hannover_Messe

solidThinking (американската компания за технологии в услуга на бързото прототипиране) и HBM nCode (водещата марка за софтуерни продукти, анализиращи инженерни решения) представят демонстрация на новия софтуерен продукт Click2Cast. Той симулира процесът по отливане на материали, като впечатлява с огромните подобрения, които може да въведе в работата на всички леярни на метал, пластмаса и други. Той притежава потенциал за серийно производство, защото съчетава няколко изключително важни елементи: дизайн оптимизация, анализ на износването, създаване на отливки и 3D принтиране. По този начин директно отговаря на предизвикателства като олекотен дизайн и създаването на иновативни процеси за оптимизирано производство на продукти.

Предизвикателството: Демонстрация на технология
Авторите на продукта ще проведат уебинар, в който ще направят технологична демонстрация. Тя се фокусира върху създаването на оптимизирана форма на носача на гумата в автомобилната индустрия. Използвайки заготовка от смлян алуминий, за да се демонстрира процеса, в демонстрацията участват дизайнери и инженери, работещи в компаниите. Новата форма на носача е близка до оригиналната, но има значително по-добри експлоатационни качества. За демонстрацията е избран носач на гума поради спецификата на своята функция. Той подлежи на отклонения и деформации при натоварването, което значително влияе върху цялостното поведение на пътя и върху самото окачване. Издръжливостта на този елемент е жизненоважна. Оригиналният дизайн, провокиран повече от производителните нужди, е преработен в полза на по-доброто изпълнение благодарение на Click2Cast.

Повече за Click2Cast:
Click2Cast е софтуерен продукт с нов и лесен за употреба интерфейс, който симулира процеса на отливане на материали. Разработен е с новаторски методи за потребление, които позволяват процесът на симулация да бъде показан чрез пет лесни стъпки.
Click2Cast дава възможност на потребителя да подобри и оптимизира изпълнението на произведените елементи, избягвайки обичайните дефекти при отливането на материали като навлизането на въздух, пориозност и други. Това се постига благодарение на бързата симулация на запълването на отливката и втвърдяването й.

За записване – тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест