B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Примери

Детска книга за 3D принтиране

Представяме ви една много специална книга за деца LEO the Maker Prince, която по интерактивен и забавен начин ги учи за технологията на 3D принтирането. Читателите следват историята на Карла и LEO в Бруклин. LEO е робот, който се движи свободно, говори и 3D принтира пластмасови обекти, нарисувани от Карла. В приказката се намесват и други герои-роботи като H1-H0, който използва метал за неговите 3D принтирани предмети, Sinclair открива и принтира обекти от огромен каталог с налични такива, а останалите AL1C3-D, IRIS-7, и NiXie също имат свои уникални способности. Ала най-хубавото е, че всички обекти в книгата са по един или друг начин предвидени за 3D принтиране.

PXD ThomF

Докато следват исорията на LEO и Карла, децата имат възможност да произведат музикални инструменти, шах, та дори и функционираща къща за хамстер. Картинките, създадени от героите в книгата, са налични за сваляне във формат, който позволява тяхното 3D принтиране в последствие. Те са качени на Thingiverse и има вариант или да се принтират у дома, или да се поръчат през 3D работилница.

makerprince-05-660x455 instruments364x264

На тази страница може да разгледате какви обекти вече са направени от любопитни читатели, а ако искате сами да се пробвате – вижте тук.

Авторът на книгата Карла Диана има дългогодишен опит като дизайнер, който се занимава с високи технологии и експериментира с домашни роботи, технологии за носене и чувствителни кухненски устройства. Нейната идея за създаването на връзка между дигитален и физически свят е и детската книга LEO The Maker Prince, като ангажира най-добрите творци – децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест