B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Без категория

Запознай се с екипа: Самуил Топалов

Запознай се с екипа на Б2Н. Един от хората, които сякаш са винаги наоколо и замесени в различните дейности на Б2Н, e Самуил Топалов. С него започваме серията представяния на хората, които можеш да срещнеш в работилницата и шоурума ни.

Представи се. Здравейте, казвам се Самуил Топалов, на 30 години от гр. Стара Загора. Завършил съм специалност ел. обзавеждане на промишлени предприятия в ПГЕТ “Г.С.Раковски” и по-късно социални дейности в Тракийски университет .

Откога работиш в Б2Н? Как разбра за компанията и как се случи така, че попадна в екипа? От година и половина съм част от Б2Н. Започнах, може да се каже, случайно. С Боян се познаваме отдавна, покрай сходните ни интереси в танците и музиката. Така в края на 2014, когато преглеждах обяви и ходих на интервюта, той стартираше нов бизнес и един ден ми звънна с въпроса “Още ли си търсиш работа?”. Започнах още от самото изграждане на шоурума. 3Д принтирането беше напълно ново нещо за мен. След повече от месец, през ноември 2014, Боян ме покани на изложение във Франкфурт, където изцяло бях погълнат от всички различни технологии, машини и възможности. Той беше много ентусиазиран от цялата идея за 3Д технологиите и успя да запали и мен.

Каква е ролята ти в Б2Н? Разкажи ни как минава един типичен ден в офиса?
По настоящем, отговарям за услугите, които извършва фирмата – принтиране, сканиране, моделиране и консултации. Правя презентации и обучения за работа с машините, които предлагаме. Типичен ден в офиса няма. Винаги има нещо ново, нещо различно, което прави деня по-интересен – дали ще е нов принтер, проект или специфично запитване от клиент. Всеки ден научавам поне по няколко нови неща. Това прави работата динамична и развиваща мен самия.

Какви три цели си си поставил да постигнеш до края на тази година в професионално отношение? До края на годината искам да съм на “ти” с Geomagic Design X – софтуер за CAD моделиране, тясно свързан с 3Д скенерите. На второ място е да се науча да работя с нов вид 3D скенер, а на трето – да стана възможно най-добър във всичко, което правя.

Кой продукт / софтуер / принтер нямаш търпение да пробваш? Искам да подслоним новия модел на Mcor – Arke, настолен, пълноцветен хартиен 3D принтер. Има и други машини, но те ще бъдат оповестени по-късно тази година.

Какво искаш да бъде изобретено за работата ти с 3D принтери, а все още го няма? Не сещам такова нещо.

Кои са сайтовете / медиите, които посещаваш всеки ден? Посещавам най-вече сайтовете на нашите партньори – компаниите, с които работим. Черпя конкретна информация, която има приложение в работата ми. Също така, по-избирателно, чета статии и новини за индустрията, най-вече от 3ders.com.

Какво ще правиш, след като приключиш с тези въпроси? Отварям Geomagic и се гмуркам отново.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест