B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини Производители

Фирма Meltio пуска на пазара своя линия материали за метално 3D принтиране и консолидира иновативна стратегия за метални материали

Миналата седмица (18.01.2022) фирма Meltio, производител на 3D принтери за метално 3D принтиране по революционна технология, обяви своя линия материали за метално 3D принтиране, като в същото време запазва отворения код на своите 3D принтери, благодарение на който те работят с материали от други доставчици. По този начин марката подчертава тежестта на правилния материал за доброто потребителско изживяване по време на 3D принтиране.

Серията от материали под собствената марка на Meltio са тествани в контролирана среда и са одобрени за производство едва след валидиране на оптималните параметри за 3D принтиране и на оптималните механични свойства на изработените с тях детайли. Първите метални филаменти, които ще излязат от производството на Meltio са под формата на метална тел и включват: неръждаема стомана Stainless Steel 316L, неръждаема стомана Stainless Steel 308L, мека стомана Mild Steel ER70S, титан Titanium 64, и никел Nickel 718.

Въпреки собствената си линия материали, патентованата технологията за лазерно заваряване на метална тел от Meltio остава съвместима за работа с материали от други производители. В момента, революционната технология, заложена в основата на принтерите на Meltio, работи с повечето метали като неръждаема стомана, мека стомана, инструментална стомана, титаниеви сплави и никел. Благодордни метали като златото, сплави от кобалт и хром или пък инвар показват чудесни резултати в поръчкови проекти.

Материали като мед, алуминий и огнеупорни материали са все още в разработка.

 

 

С възможността да избират между сертифицираните от Meltio материали или да си набявят наличните на местен пазар, потребителите на марка Meltio ще могат да се възползват от ползите и на двата варианта. От една страна, изберете ли одобрените материали от Meltio, си гарантирате качествен принт от първия път с оптимизираните профили за 3D печат. Изберете ли материали от други производители имате възможността да експериментриате с различни материали и да намирате нови, незиследвани досега приложения.

 

 

За Meltio:

С разработката на високопроизводителни достъпни и лесни за употреба решения за метално 3D принтиране по LMD технология, Meltio повежда 3D технологията на следващо ниво. Мисията на фирмата е да задоволява клиенти, партньори и колеги с първенството си в разработката на достъпни системи за 3D принтиране. Със своите надеждни, сигурни и мощни 3D принтери, Meltio непрекъснато затвърждава позицията си на пазарен иноватор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест