B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Ultimaker Индустрии Полезно Приложения Примери Продукти Производители

Ford: Преоткриване на ефективното автомобилно производство с помощта на 3D принтиране

Създаване на инструменти, матрици и приспособления преди процеса на производство

Много производствени предприятия внедряват 3D принтиране, за да оптимизират текущия си производствен процес. Въпреки това, като разполага със специална 3D работилница в своя завод, Ford е в състояние да произведе всички точни дизайни на модели, преди новият автомобил да влезе в масово производство. Това дава на инженерите във Ford повече време за подобрения на проектите на всички персонализирани инструменти. Ford иска да създаде инструменти, които не само да ускорят времето за производство на автомобилите, но и често да имат ергономични предимства за работната сила. Ето защо за Ford е важно да може да създаде правилния дизайн за съответното приложение.

„Системата, която позволява работа с различни филаменти ни позволява да използваме индустриални материали, което ни помага да създаваме още по-издръжливи инструменти и приспособления за нашето високосерийно производство.“

Елементите се създават в заводa преди да се премине към масово производство
Само за един модел на автомобил са използвани над 50 персонализирани 3D принтирани инструмента

Местно производство

С помощта на 3D принтери Ultimaker местните работници също могат да си изработвам 3D инструменти, от които се нуждаят. Ford поставя 3D принтери Ultimaker в заводи си в цяла Европа, например в Испания, Италия и Румъния. Дизайнерският екип в Германия ще предоставя проектите по електронен път, а инструментите ще могат да се използват на следващия ден благодарение на 3D принтирането.

Ford обаче прави и още една стъпка напред. Използвайки генеративното софтуерно решение Paramate на Trinckle, работниците в тези заводи могат да генерират приспособления без никакъв друг опит в 3D проектирането. Екипът в Кьолн ще създаде компоненти, които може да използва за инструментите, като например дръжки и магнитни държачи. Инженерът ще зареди дизайна на автомобила, ще добави дръжки и отворено пространство, където трябва да се добави част към автомобила, и софтуерът ще генерира приспособлението. Този дизайн може да бъде изпратен директно в Ultimaker Cura и 3D принтиран локално с техните машини Ultimaker S5 на място.

„Днес само квалифицираните технологични инженери могат да проектират сложни приспособления. В бъдеще дори необученият работник ще може да използва този софтуер, за да създава свои собствени инструменти.

Софтуерът на Trinckle позволява на работниците да генерират инструменти, които могат да се изпращат директно към 3D принтера Ultimaker

Предимства на 3D принтирането в автомобилния сектор

Досега този проект е бил много полезен за Ford. За един персонализиран инструмент те спестяват значителна сума пари в сравнение с традиционното производство или възлагането на външни изпълнители. Само Ford Focus се произвежда с помощта на над 50 специално разработени инструмента, помощни средства и приспособления. Ford също така търси резервни части за производствените машини от производствената линия. Чрез 3D принтирането на тези части те драстично увеличават времето за работа на машините и не се налага производствената линия да бъде спирана за дълги периоди от време.

Но 3D принтирането не е само финансово изгодно. Много от тези инструменти имат големи ергономични предимства за работната сила на Ford. След продължителна употреба традиционните метални инструменти могат да започнат да се усещат изключително тежки и с течение на времето да повлияят на здравето на работниците. Гамата от материали на Ultimaker често е достатъчно здрава, за да замени металните инструменти, което значително улеснява живота на монтажистите.

Различни 3D принтирани помощни средства и приспособления, разработени в завода на Ford

Бъдещи планове

Ford бързо разширява възможностите си за 3D печат. Докато оптимизират работния процес за създаване на инструменти, помощни средства и приспособления, те научават повече за възможностите на 3D печата. От компанията търсят по-ефективни методи не само за създаването на инструменти и приспособления, но и за създаването на резервни части и крайни детайли с помощта на 3D принтиране.
“Искаме да направим следващата стъпка, искаме да принтираме и резервни части с 3D принтер. Искаме да проектираме за адитивно производство и да можем да отпечатваме производствени части за серийни автомобили”.

Изгледайте цялото видео за Ford:

 

Мислите ли да добавите 3D принтер към вашето производство? Свържете се с наш консултант за безплатна консултация:

Даниел Христев, Мениджър Ключови клиенти, B2N Trade

B2N-team-member

Контакти

телефон: +359 896 950 930

linkedin: Daniel Hristev

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест