B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Ако сте следили историята ни в Instagram знаете, че по време на Hannover Messe тази сряда Formlabs обявиха най-новите попълнения в продуктовата си гама, с които смело навлизат в индустриалното 3D принтиране: Form 3 и Form 3L.

Form 3, най-новият принтер от линията за професионални десктоп принтери, може да се поръча още сега. За Form 3L, първият достъпен фотополимерен 3D принтер с голям работен обем, може да бъде направена предварителна заявка.

И двата принтера са базирани на новата технология на Formlabs – Low Force Stereolitography (LFS)™, която предоставя изключително високо качество и надеждност на принтиране, а също и по-лесни за премахване подпори, усъвършенствани сензори, лесни за смяна части за подобрена поддръжка и широка гама от материали.

Софтуерните подобрения като възможността да се започва принт дистанционно или да се управлява поредността на подготвените за пускане принтове отварят нови врати за работата на различни екипи от различни локации. И накрая, с LFS технологията работният обем може безпроблемно да се увеличи 5 пъти повече от десктоп машините.

Регистрирайте се за уебинара на 9 април за по-дълбок поглед върху Low Force Stereolithography.

От достъпно до универсално

Откакто Formlabs влязоха в индустрията преди 7 години, вече са продали над 50 хиляди принтера и в света има над 40 милиона части, принтирани на техни машини. 

С един от най-големите екипи по материалознание в индустрията, Formlabs предлагат широк спектър от повече от 20 материала, служещи за различни фукнции в разнообразни индустрии. Те позволяват на бизнеси като Gillette да произвеждат крайни части на достъпна за клиентите цена. Сега потребителите на Formlabs павират пътя от използването на 1 машина за прототипиране до започването на 24/7 дигитални фабрики, движещи бизнеса напред.

Form 3 и Form 3L помагат да стигнете още по-далеч с лесно премахване на подпори, подобрена точност и надеждност, по-бърза поддръжка на машините, и нови възможности за принтиране на големи части и бъдещи материали. Formlabs пренасят индустриалното 3D принтиране от достъпно до универсално чрез създаването на платформа за вътрешнофирмено производство, достатъчно гъвкаво и надеждно, за да изградите бизнеса си около него.

Въведение в Low Force Stereolitography (LFS)

Първите 3D принтери на Formlabs предлагаха много по-малък и достъпен вариант от съществуващите индустриални SLA машини. Обърнатият процес на стереолитография във Form 2 намалява стъпката и цената на машината, но упражнява големи усилия върху частта по време на принтиране. Принтерът компенсира това с тежка калибрация. Повишените усилия на разслояване обаче поставят ограничения на материалите и работния обем, и частите се нуждаят от масивни подпорни структури, за да се принтират успешно.

С представянето на Low Force Stereolithography (LFS), Formlabs напълно преобразява подхода си към фотополимерното 3D принтиране, за да намали драстично усилията върху частите по време на принтиране.

По-ниските усилия при процеса на LFS принтирането позволяват на Form 3 да произвежда невероятни части с консистентна точност и качество.

LFS 3D принтирането използва гъвкава вана и линейно осветяване, за да постигне невероятна повърхност и точност. По-ниските усилия при принтиране позволяват да се изграждат леки подпорни структури, които се премахват с леснота. В допълнение технологията отваря вратите към множество възможности за бъдеща разработка на нови материали, готови за производството.

Новият оптичен блок (Light Processing Unit) съдържа система от лещи и огледала, която осиурява точно, повтаряемо принтиране. Form 3 има един такъв блок, а Form 3L – два.

Във Form 3 и Form 3L се намира напълно нов оптичен блок, т.н. Light Processing Unit (LPU), който съдържа система от лещи и огледала, осигуряваща точно и повтаряемо принтиране. В тази система галванометър позиционира високоплътен лазерен лъч в посока Y, превежда го през просранствен филтър и го насочва към две огледала, които подсигуряват, че лъчът е винаги перпендикулярен към платформата.

Следващото поколение индустриално 3D принтиране

Form 3 и Form 3L са създадени за непрекъсната работа, която да ви остави повече време за дизайн и креативност. Интергрирани сензори в машината следят и поддържат идеални условия на принтиране и ви изпращат сигнал, ако принтерът се нуждае от вниманието ви.

Form 3 и Form 3L използват същата лесна система за материали като Form 2, с широка гама от над 20 специализирани и универсални материали за редица приложения.

В редките случаи, когато нещо се повреди, системата е направена за лесна поддръжка. Оптичният блок, ваната за смола и оптичното стъкло са лесни за подмяна от потребителя, за да се избегне нуждата от изпращане на принтери за поправка. Подобреното следене за неизправности означава, че можете да експериментирате смело.

Стартирайте принт откъдето и да е с опцията за дистанционно пускане

Интуитивен интерфейс с нов дизайн в софтуера за подготовка за принтиране, облачните инструменти за управление и екрана на принтера правят оперирането с машината просто за всички.

Най-новият софтуер е винаги безплатен и идва с опции, които ще отворят изцяло нови начини да въведете 3D принтирането в процеса си на работа. Стартирайте принт откъдето и да е с опцията за дистанционно пускане (Remote Print), работете с организирана поредност на принтиране в PreForm и управлявайте екипи и разрешения в своя Dashboard.

Процес, който може да се мащабира

Low Force Stereolithography (LFS)™ позволява безпроблемното увеличаване на работната площ до пет пъти, използвайки същата мощна основа.

Модулният дизайн на оптичния блок, равномерната линейна осветеност и ниските усилия при гъвкавата вана означават, че LFS технологията позволява безпроблемното увеличаване на работната площ до пет пъти, използвайки същите мощни елементи.

Първият достъпен 3D принтер за широкоформатно фотополимерно принтиране, Form 3L, създава големи части бързо, използвайки два оптични блока, които работят едновременно по оптимизирана траектория на принтиране.

Каска с дизайн на Black Diamond, принтиран прототип на Form 3L отляво и финалният продукт отдясно.

За първи път много бизнеси ще имат възможността да принтират големи части на място за по-ниски цени и бързо производство. При нужда от висока производителност, Form 3L мултиплицира резултата от всеки принт. Бижутерите, например, могат да принтират около 150 пръстена наведнъж, а зъботехническите лаборатории – до 40 дентални модела.

Два оптични блока във Form 3L се движат по оптимизирана траектория на лазерите, за да изработят бързо големи или множество обекти.

И двата принтера имат същата лесна система за материали като Form 2. Във Form 3L се слагат две касети едновременно, удвоявайки количеството материал, така че да се избегнат прекъсвания в принтирането дори при най-големите модели.

Можете да поръчате своя Form 3 сега или да направите заявка за Form 3L.

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест