B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

До края на 2021г. фирма Formlabs и B2N предлагат на всички свои клиенти, собственици на SLA 3D принтер Form 2 да заменят старите си машини с по-новите модели на марката – Form 3  , Form 3L или денталните им еквиваленти Form 3B / 3B L.

 

Какви са предимствата на Form 3 и следващите модели пред Form 2?

1. Stereolitography и подобрената Low Force Stereolitography за Form 3 / 3L / 3B / 3B L – бързина и прецизност в SLA 3D принтирането

Преди 7 години, Formlabs реинженират 3D принтирането по SLA технология като произвеждат малък достъпен, лесно преносим 3D принтер, какъвто не е имало до този момент на пазара на SLA машини. От тогава Form 2 е водещият 3D принтер за работа с течни фотополимери от инженери, дизайнери, бижутери и дентални специалисти, зъботехници и лаборанти.

3D printing farm Form 2 Formlabs

Form 3 и Form 3L са проектирани по усъвъшенстваната технология Low Force Stereolitogprahy, чиито предимства са линейния лазерен лъч и гъвкавия филм на съда за смола на принтера, благодарение на които качеството на принтираните детайли се надгражда многократно.

2. Гъвкав покривен филм на съда за смола води до по-качествен финален принтиран детайл

Подобренията зад Form 3 и следващите модели водят до по-лесно отлепване на детайла от платформата, което допринася за по-добро качество на принта и по-гладка повърхност. Значителен напредък при всички принтери с Form 2 е гъвкавият покривен филм на съда за смола, който позволява:

 • по-малко съпротивителни сили по време на процеса на принтиране, което води до по-гладката повърхност на принтирания детайл и по-голямата прозрачност.
 • по-тънки подпори на по-голямо разстояние едни от други, които се премахват по-лесно, а повърхността се почиства по-бързо.
 • по-малка точка на лазера, което позволява изработка на много по-фини и точни детайли.
 • по-висока скорост на работа, елиминирани са механичните забавяния, които има Form 2.
 •  
 • Двата детайла са принтирани с Tough Resin с резолюция от 100 микрона. Подобренията при Form 3 допринасят за по-гладката повърхност и по-кристалния вид на детайла.

В обобщение, Form 3 / 3L и Form 3B / 3BL работят по-бързо и много по-прецизно от своя предшественик благодарение на хардуерни подобрения. Като резултати Form 3 / 3B превъзхождат Form 2 с по-добра повърхност на принтирания детайл, подпори се премахват по-лесно, което спестява време на специалистите и е подходящ за работа с новите биосъвместими и инженерни материали на Formlabs.

3. Усъвършенствана оптика с по-стабилен лазерен лъч с по-малка точка за по-фини и прецизни детайли

С годините оптиката на Form 2 се налага като работещ модел за SLА технологията. Използва два галванометъра за позициониране по X и Y осите, насочвайки лазерен лъч от задния край на принтера към стационарно огледало, което отразява лъча към работната повърхност.

При Form 3 / 3B и L версиите процесът е допълнително подобрен и скалируем. Form 3 разполага с модул, който придвижва лазерния лъч (light processing unit)  пo X оста. Един галванометър насочва лазера по Y оста, през серия от огледала и лещи, което стабилизира лъча да е винаги в перпендикулярна позиция спрямо работната повърхност.

The Light Processing Unit (LPU)

Перпендикулярният лъч позволява постоянство и еднакви резултати, по-висока скорост на работа и възможност за изработка на много по-фини детайли, поради по-малката точка на допир на самия лазерен лъч. Друго подобрение във Form 3 / 3B и L версиите е, че новата оптика е по-лесна за смяна от предхождащата система на Form 2. Целият процес по поддръжка и ремонт вече се извършва изцяло от специалистите в B2N.

4. Улеснен работен процес и подобрено потребителско преживяване

 • По-голям сензорен екран с по-висока резолюция. Form 3 може изцяло да се контролира от сензорния дисплей, докато Form 2 разполага с допълнителен бутон.
 • Два LED идникатора и говорител, с които 3D принтерът подава визуални и аудио сигнали за етапите на принтиране.
 • Нов дизайн на принтера с изцяло отварящ се капак; оптика, защитена от досег със смолата; компоненти, които са лесно подменяеми от потребителя.
 • Интегрирани сензори за защита от протичане или принтиране на дефектен модел
 • Управление на 3D принтера от разстояние, без да е необходимо дори да бъде в една и съща мрежа с PreForm. Може да стартирате принтиране от вкъщи, докато машината е на работното ви място.
 • Работа със специализирани биосъвместими и инженерни материали, недостъпни за Form 2, както и с нови версии на досегашните.

5. Позната технологична процедура

Начинът на принтиране с Form 3 и новите модели е същият като с Form 2 – импортирате файла си за 3D печат в PreForm, избирате материал от богатото портфолио смоли, разработени от Formlabs, поставяте контейнера със смола и стартирате процеса на изработка. Автоматизираните машини за пост обработка Form Wash и Form Cure работят както с Form 2, така и с Form 3 / 3L и Form 3B / 3B L.

 

Процедура по замяна на старото оборудване

За да се възползвате от програмата на Formlabs и B2N за замяна на старите Form 2, трябва да (1) се свържете с  представител на B2N през формата ни за контакти или на познатия ви телефонен номер 0896 950 930; (2) да ни изпратите стария си принтер; (3) да се възползвате от отстъпката до 700 евро при покупката на Form 3 или Form 3B; (4) да си вземете своя нов 3D принтер за по-усъвършенстван и ускорен работен процес.

Свържете се с нас за допълнителни въпроси и разяснения по програмата.

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест