B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

Габриел Гарсия Маркес и неговите думи в 3D

safe_image.php

Поетично красива и технологично впечатляваща интерактивна инсталация в Мадрид отдаде почит на творчеството на големия колумбийски писател Габриел Гарсия Маркес между 27 февруари и 3 март с помощта на 3D принтери.

Пътуване в състоянието на словото е иновативна изложба, която изследва работата и мисълта на Габриел Гарсия Маркес в дигиталната епоха. Пътуването през работата на колумбийския автор се случва чрез подбор на литературни фрагменти, които се отнасят до морето и което присъства в почти всичките му произведения.

Travesia-3D-printed-words4-1024x680

По време на Пътуване в състоянието на словото 50 3D принтери печатат денонощно над 10 000 думи от различни текстове на автора и създават своебразно море от интерактивни думи. Така те успяват да взаимодействат с публиката извън страниците на книгите му.

Принос за внушението на инсталацията има огромната дигитална стена, която с видеоарт потапя посетителите в море от звук и картина. От него се разливат хилядите думи, докато в залата продължават да работят и бъдат неизменна част от изложбата самите 3D принтери.

Travesia-3D-printed-words3-1024x680

Инсталацията Пътуване в състоянието на словото е не само физическо потапяне в думите на Маркес, но и демонстрация на силата, невероятните възможности и гъвкавост на 3D печата и новите технологии изобщо. Във времена на невероятни технологични развития, всъщност 3D машините тук ни връщат обратно към внушенията и духа на друга епоха.

Повече информация – тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест