B2N logo
3D skener sus strukturirana svetlina RangeVision
Любопитно 3D Скенери Приложения Новини Производители

Института по електроника на БАН оборудва лаборатория с 3D скенер RangeVision Neo

Институт по елетроника “Акад. Емил Джаков” при Българска академия на науките си партнира с B2N, официален представител на сканиращите устройства на RangeVision за нова сканираща техника. Оборудването ще послужи за 3D сканиране, дигитализация и обратно инженерство, нужни в изледванията и проектите, заложени в програмата на института. Институтът вече разполага и с 3D принтер Ultimaker, който активно участва в научно-изследователската дейност. Институтът по елетроника осъществява научни изследвания в няколко бързоразвиващи се направления на приложната физика и инженерство, като разработване, третиране и анализ на високо технологични материали, нанонауки и нанотехнологии, наноелектроника, оптоелектроника, квантова оптика, мониторинг на околната среда, биомедицинска фотоника. Съвременните 3D технологии като 3D сканиране и 3D принтиране спомагат на института да експериментира и изпълнява проектите си като спестява време и ресурси.

Висококачествените 3D скенери и софтуер за 3D сканиране на RangeVision се отличават с точност и висока резолюция. Изборът на института е върху RangeVision Neo, който има способността да сканира обекти с големина от 3 см до 1.2 м. Скенерите са леки (RangeVision Neo тежи  1 кг.), поместват се на бюрото без да заемат излишно място и се съхраняват в защитно куфарче. Софтуерът е съвместим с всеки един 3D принтер, което прави ескпортирането на файловете бързо и лесно.

С 3D сканиращата техника на RangeVision институтът по елетроника при БАН ще може уверено да измерва и инспектира готови разработки с необходимата прецизност по-бързо и лесно от всякога. Окачествяване на продукция, дигитализация на части (нови или вече излезли от производство), подобряване на съществуващи детайли с цел дизайн оптимизация и обратно инженерство са само някои от приложенията, които науката и индустрията могат да използват в своята работа за по-лесен и оптимизиран работен процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест