B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
3D skener sus strukturirana svetlina RangeVision
3D Скенери Любопитно Новини Приложения Производители

Института по електроника на БАН оборудва лаборатория с 3D скенер RangeVision Neo

Институт по елетроника “Акад. Емил Джаков” при Българска академия на науките си партнира с B2N, официален представител на сканиращите устройства на RangeVision за нова сканираща техника. Оборудването ще послужи за 3D сканиране, дигитализация и обратно инженерство, нужни в изледванията и проектите, заложени в програмата на института. Институтът вече разполага и с 3D принтер Ultimaker, който активно участва в научно-изследователската дейност. Институтът по елетроника осъществява научни изследвания в няколко бързоразвиващи се направления на приложната физика и инженерство, като разработване, третиране и анализ на високо технологични материали, нанонауки и нанотехнологии, наноелектроника, оптоелектроника, квантова оптика, мониторинг на околната среда, биомедицинска фотоника. Съвременните 3D технологии като 3D сканиране и 3D принтиране спомагат на института да експериментира и изпълнява проектите си като спестява време и ресурси.

Висококачествените 3D скенери и софтуер за 3D сканиране на RangeVision се отличават с точност и висока резолюция. Изборът на института е върху RangeVision Neo, който има способността да сканира обекти с големина от 3 см до 1.2 м. Скенерите са леки (RangeVision Neo тежи  1 кг.), поместват се на бюрото без да заемат излишно място и се съхраняват в защитно куфарче. Софтуерът е съвместим с всеки един 3D принтер, което прави ескпортирането на файловете бързо и лесно.

С 3D сканиращата техника на RangeVision институтът по елетроника при БАН ще може уверено да измерва и инспектира готови разработки с необходимата прецизност по-бързо и лесно от всякога. Окачествяване на продукция, дигитализация на части (нови или вече излезли от производство), подобряване на съществуващи детайли с цел дизайн оптимизация и обратно инженерство са само някои от приложенията, които науката и индустрията могат да използват в своята работа за по-лесен и оптимизиран работен процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест