B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Success Story Индустрии Любопитно Приложения Примери Продукти Производители

Използване на 3D печат в производствения процес на стъкло

Традицията в производството на стъкло в семейство Heinz датира от 1523 г. Тази на компанията HEINZ-GLAS, Чехия, датира още от 1622г, вече близо 400 години. Днес HEINZ-GLAS е един от водещите световни производители и довършители на стъклени флакони и капачки за парфюмерийната и козметичната индустрия.

 

Heinz-Glas Décor е високоспециализирана компания, занимаваща се с разработка и 3D производство и декорация на стъклени бутилки. Основните им клиенти са водещи производители на козметика и парфюми от цял свят.

Производство на приспособления и инструментална екипировка

Процесът на 3D принтиране и декориране на стъклени изделия изисква различни производствени приспособления, които винаги се различават според геометрията на стъкления продукт. Изискванията към материалите, използвани в приспособленията, са екстремни, тъй като в процеса се използват много високи температури. В допълнение към високата температура, материалът, използван в приспособленията, трябва да може да издържа на UV радиация, налягане и да има добра устойчивост на тежки химикали.

 

В производствената линия, когато превключвате между стъклени продукти, приспособленията също трябва да бъдат персонализирани за всеки модел. Традиционно производствените приспособления се произвеждат чрез механична обработка на пластмаса, но предизвикателството тук са високите производствени разходи и дългите срокове за доставка.

3Д-принтирано-приспособление
Използване на 3D принтиране в производството на стъклени бутилки

 

 

3D принтиране с високоефективни полимери

Heinz-Glas Decor решaва да инвестира в miniFactory Ultra 3D принтер, за да започне производството на персонализирани приспособления за производство, използвайки високоефективни полимери. Интегрирането на 3D принтирането в серийното производство ускорява времето за производство на приспособления на компанията от дни и седмици до минути и часове. Освен това, производствените разходи са спаднали с 50-70% в сравнение с традиционното производство.

Гамата от материали на 3D принтера miniFactory Ultra е една от най-широките на пазара. Това е възможно благодарение на принтиращата камера, която може да се нагрява до 250C и благодарение на отворената система за материали. В резултат на това, разходите за материали са значително по-ниски, отколкото при така наречените затворени системи, при които клиентът може да използва само материали от производителя на 3D принтера.

За това приложение компанията избира материала KIMYA PEI-1010 (базиран на Sabic ULTEM AM1010F) с работна температура до 200C. Този материал има присъща огнеустойчивост (UL94 V-0), а също така е устойчив и на UV радиация. Издръжливостта на 3D принтираната част при взискателни условия се оказва отлична, тъй като експлоатационният живот на този материал може да се измери в десетки хиляди цикли на декорация.

Инсталация и обучение от B2N – оторизиран представител на MiniFacatory za България

3D принтерът miniFactory Ultra е инсталиран в базата на Heinz-Glass от обучения за това представител на miniFactory в Чехия – 3Dwiser. За внедряването на 3D принтер MiniFactory Ultra във вашия производствен процес в България, B2N предлага лична инсталация и първоначално обучение за работа с принтера. Всички партьори на miniFactory по света са сертифицирани от miniFactory, както за задълбочено обучение на потребителите, така и за годишна поддръжка на Ultra 3D принтера. В този случай един и същ партньор предлага на клиента всички услуги от жизнения цикъл на продукта – от инсталация до обучение, годишна поддръжка и техническа поддръжка и сервиз.

B2N-екип-с-miniFactory

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест