B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Ultimaker 3 в офиса на WITTE Automotive
Case Studes Приложения Примери Производители

Ключови решения за автомобилния свят

ВИТТЕ Аутомотив е световен автомобилен доставчик на технически решения за заключващи системи. От 1899 г. фирмата представя на световния пазар иновативен и мощен ноу-хау и днес е сред технологичните лидери в областта на мехатронните системи за заключване. Разработката на иновативни системни решения за ключалки, предни и задни капаци, интериор и седалки е основно перо в работата на компанията. Непрекъснатата инвестиция в иновации води до впечатляващи резултати: сложни и качествени инженерни продукти, съчетаващи механика, електротехника и електроника. Продуктите на ВИТТЕ Аутомотив могат да бъдат намерени във всички добре известни марки автомобили.
През 2014 в Русе е отворена българска високо модернизирана административна и производствена сграда с площ от 15 000 кв. м., където работят понече от 800 служители работят и изработват ключалки за капаци, захващане за облегалки за глава и автоматични ограничители ВИТОЛ. Ежедневно от фабриката в Русе излизат между 30 000 и 32 000 броя продукти.

Зъбно колело и рейка, които се монтират като заменящи детайли на гумено колело за придвижване на струен принтер.

Предизвикателство

ВИТТЕ Аутомотив България изработва широка гама продукти, машини за производството им и спомагателна технологична екипировка. Поради нарастването на обема работа и нуждата от постоянно оптимизиране на работните и производствени процесии, компанията осъзнава нуждата от намирането на начин за бързото и качествено изработване на единични детайли със сложна форма. Прототипирането на всеки дизайн отнема дълго време, а крайният резултат невинаги е ясен. Често се налага доработване на детайлите или цялостната им преработка. Така назрява моментът, в който трябва да се намери начин за бързо протопиране и производство на крайни продукти, което да бъде евтино, качествено и достъпно, като не позволява ненужно натрупване на финансови разходи за изработка на неточни детайли.

инженерен елемент
3D принтирането помага в изработката на сложни функционални детайли, чието производство със стандартни технологии като фрезоване и струговане е по-трудоемко и скъпо.

Правилно и лесно приложимо решение

ВИТТЕ Аутомотив България осъзнават, че имат нужда от 3D принтер, за да оптимизират процеса на разработка и производство на техните продукти. Важните критерии в избора на машина са качество, лесна употреба и поддръжка, и индустриално приложение. Фирмата се спира на Ultimaker 3, който удоволетворява изискванията за обем на работната платформа, работи с необходимите за тях материали и е на отлична цена. Поради ниската инвестиция във ВИТТЕ Аутомотив България с размах тестват материали като PLA, ABS и Nylon. Фирмата успява да замести ерозията, струговането и фрезоването като метод за прототипиране, а също и често принтират функционални части, които използват в производствения процес.

Ultimaker 3 в офиса на WITTE Automotive
Ultimaker 3 е машина, която спокойно може да бъде поставена в офиса, а WiFi връзката и безплатния софтуер Cura Connect правят управлението й бързо и лесно.

Крайният резултат

Резултатите от имплементирането на принтера Ultimaker 3 в работния процес на фирмата са повече от впечатляващи. Натрупването на огромни суми за прототипиране на детайли се намалява драстично, а оценката на екипа на ВИТТЕ Аутомотив България за работния процес е, че той се е ускорил. Цената за изработване на един детайл спада с до 97%. За по-подробна статистика натиснете бутона отдолу и изтеглете допълнителна информация.

Машинна екипировка
Конкретен пример за използване на 3D принтиране в работата на ВИТТЕ Аутомотив е това гнездо за ръчен монтаж. Вляво е първоначалният прототип, а трите модела вдясно – финална версия на гнездата, които се използват в производството.

Двама от водещите инженери във фирмата са обучени да работят с машината, което обогатява и тяхната професионалната квалификация. Други двама са в процес на обучение, а интересът на целия колектив към технологията на Ultimaker за 3Д принтиране е огромен.

Ultimaker 3 - injener WITTE
Инженерите на ВИТТЕ Аутомотив са силно заинтересовани от работата с 3D принтер, която позволява повече свобода в дизайна и лесна изработка на прототипи и функционални части.

Препоръки и бъдещи стъпки

ВИТТЕ Аутомотив България са изключително доволни от лесния за употреба принтер, както и от интуитивния и безплатен софтуер Cura. Единствената препоръка към производителя Ultimaker е да продължава да разработва нови материали с различни механични свойства, които биха отговаряли на развиващата се автомобилна индустрия.
Междувременно Ultimaker обявиха партньорства с някои от най-големите производители на материали в света като BASF, DuPont, Owens Corning и други. Те създадоха няколко нови инженерни филамента за 3D принтиране, а през следващата година се очакват и още.

Свалете PDF тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест