B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

Converge 2016 през погледа на B2N

Конференцията Converge изследва пресечната точка между дизайн и технологии и се oрганизирана от нашите партньори от Solid Thinking. Серията от събития стартира през септември в Лос Анджелис и завършва този ноември в Сеул в Кореа . Боян Пехливанов, основателят на B2N, успя да посети изданието на събитието, което се проведе миналата седмица в Есен, Германия. За централна локация на конференцията бе избрана знаковата сграда на архитектите от Saana, която освен със забележителната си архитектура дава добър пример за бъдещето със своята енергийа ефективност.

saana saana-inside

Боян разказва: “Тази конференция беше различна от събитията за 3D принтиране, които съм посещавал през последните няколко години, защото основно се говореше за връзката между дизайн и технологии и разбира се неизменно фокусът бе върху 3D принтирането. Именно 3D принтирането предлага нови възможности, както в оформлението, така и в изпълнението на различни продукти.” Силно впечатление сред лекторите прави появата на Проф. Петър Цек, който е инициатор и управляващ директор на една от най-важните награди за продуктов и индустриален дизайн Red Dot. Освен това той работи като консултант на различни компании и задава тенденциите в развитието на различни продукти. Преди години той бе отличен от немското издание Wirtschaftswoche като един от 20-те неконвенцианлно мислещ креативни хора в света, които променят облика на компаниите и разкриват нови пазари.

museum

Друг забележителен  презентатор е Ил Хуун Ро, който има образование като архитект и принадлежи на едно ново поколение от дизайнери, които съумяват да съчетаят практичните си умения от архитектурата и дизайна с научни експерименти на нови материали и нови начини на употреба. Джеле Феринга прави също силно впечатление като лектор, защото изследва в работата си как процеса на създаване на роботи може да бъде приложен и в архитектурата.

robots

Не на последното място Боян се завърна от посещението си в Германия развълнуван от обиколката си на Red Dot Design музея, който се намира в сърцето на индустриалния комплекс Цолферайн (бивша въглищна мина). Целият комплекс се отличава със забалежителна индустриална архитектура и през 2001 г. е включен в списъка на Юнеско за световното културно наследство. Самият музей е преустроен от звездата архитект Норман Фостер и приютява една от най-големите колекции за съвременен дизайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест