LT Ваничка с удължен живот и повишена успеваемост при принтиране

Formlabs предлага два вида ванички за смола за принтера Form 2: стандартна вана за смола и LT вана за дългосрочна употреба. Данните на ползващите такива ванички показват, че освен удължения живот, LT ваничките предлагат и по-висок процент успеваемост на принтовете.

Интегрираната система за смола при принтера  Form 2, състояща се от ваничка, нагревател и касета със смола, е създадена, за да улесни максимално работата с материала. Подвижната ваничка се нагрява и поддържа постоянна и еднаква температура на материала, за да подсигури успешно принтиране, лесна смяна между материали и тяхното съхранение.

LТ се използва за обозначение на продуктите на Formlabs, предназначени за дългосрочна употреба.

По-дълъг живот, по-добри резултати

Ваничките за Form 2 позволяват лекото отлепване на принтираната част след всеки слой. След използването на 1-2 литра смола със стандартна ваничка, ще забележите, че повърхността на принтираните части започва да изглежда неравна. Това е знак за износване, което повлиява негативно на качеството на принтиране и може да доведе до неуспешно принтиране и налага навременната смяна на ваничката. LT ваничката е създадена, за да намали нейното износване и да увеличи продължителността и на жовот.

Продължителността на живот на една ваничка се измерва в в брой използвани пълнителя смола от по 1 литър, използвани преди да настъпи моментът, когато поднямата на ваничката е неизбежна, и не може да бъде направен успешен Form Test. Базирана на този тест, нашата препоръка за подмяна на стандартна ваничка за смола е след използването на 1 до 2 литра. LT ваничките имат поне два пъти по-дълъг живот  от стандартните, когато използвате дентални или инжинерни смоли, и поне пет пъти по-дълъг живот, когато използване стандартни смоли.

Pro tip: за да подсигурите максимално дълъг живот както на стандартната, така и на LT ваничката, избягвайте да принтирате на едно и също място в нея. Можете да проследите тенденцията във вашето принтиране, използвайки топлинната карта във Formlabs Dashboard.

В допълнение на удължената употреба, ние следим и процентът на успешно завършили принтове, чрез събиране на данни от потребители, които се съгласиха да ни предоставят тази информация. Успешният принт се индикира чрез палец насочен нагоре след завършване на принтирането, а неуспешният – палец надолу. Използвайки обработена информация от над 600 000 хил. принтирания от крайни потребители, разбрахме, че използването на ваничка LT намалява шанса за неуспешно принтиране с 57%, в сравнение със стандартната ваничка.

Погледнете таблицата долу, за да видите спада на неуспешно принтиране, обвързано с вида на използвана смола.

Спад на неуспешните принтове при крайни потребители на Form 2

за LT ваничка към стандартна ваничка.

Material Reduction in Failures
Castable Wax 57.14%
Castable Resin 57.14%
Tough Resin 54.17%
High Temp Resin 43.59%
Dental Model Resin 42.11%
Dental SG Resin 40.00%
Grey Resin 38.46%
Durable Resin 37.50%
Dental LT Clear Resin 26.67%
Black Resin 20.00%
Clear Resin 16.67%
White Resin 14.29%
Color Base Resin 10.53%

Ваничките LT позволяват използването на съединения и химикали, които не бяха подходящи за употреба със стандартна ваничка. Това позволява обогатяването на гамата използвани материали. След пускането на пазара на LT ваните, бяха разработени материали като Rigid Resin, Grey Pro и Elastic Resin, които могат да бъдат използвани само с LT вана.

Тъй като Formlabs продължава да разработва нови материали и да увеличава възможносттите на своите принтери, се препоръчва използването на такива ванички, когато е възможно, за всички материали.

Нов дизайн против разливане

Ваничките LT улесняват още повече боравенето с материалите. В допълнение на удължения живот на ваничката, беше направена и промяна в дизайна, включваща по-точно отчитане на принтера, специална форма срещу разливане и по-лесно придвижване на чистачката.

Както стандартната, така и LT ваничката са в пакет с капак и чистачка за многократна употреба, за по-лесно складиране и поставяне една върху друга, когато са извън машината.

Интегрирана система за безпроблемно и непрекъснато принтиране

Поради удължения живот, по-голяма успеваемост на принтирането и по-големият брой материали, с които работи, повечето крайни потребители вече преминаха изцяло на LT ванички. Очакваме с нетърпение да разработим нови смоли с интересни свойства, заради големите предимства, които ни носи тази ваничка.

Ваничката LT работи с всички материали на Formlabs с изключение на керамичната смола и е изключително подходяща за принтирането на серии с повече бройки в индустриална среда. Някои смоли като денталните, инжинерните и восъчната смола за отливане са известни с това, че износват ваничките по-бързо. За тези материали горещо препоръчваме използването на LT ванички.

Таблица за съвместимост на смоли и ванички

Material Resin Tank LT (Recommended) Standard Resin Tank
Standard
Resins (Black, White, Grey, Clear)
✔️ 5X lifetime ✔️
Dental
Resins (Dental Model, Dental SG, Dental LT Clear, Dentures Resins)
✔️ 2X lifetime ✔️
Draft
Resin
✔️ 2X lifetime ✔️
High Temp
Resin
✔️ 2X lifetime ✔️
Durable
Resin
✔️ 2X lifetime ✔️
Tough
Resin
✔️ 2X lifetime ✔️
Flexible
Resin
✔️ 2X lifetime ✔️
Castable
Wax Resin
✔️ 2X lifetime ✔️
Castable
Resin
✔️ 2X lifetime ✔️
Color Base
Resin
✔️ 2X lifetime ✔️
Grey Pro
Resin
✔️ required
Rigid
Resin
✔️ required
Elastic
Resin
✔️ required
Ceramic
Resin
✔️

Пробвай LT ваничка

Ако вашият работен процес ще се подобри с ваничка с по-дълъг живот и по-висок процент успеваемост, посетете нашия магазин и пробвайте. LT ваничките са налични и вече са включени във всички основни и пълни пакети оборудване, предлагано от Formlabs.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *