Иновация за креативни решения

Samson използва същия принцип и при направата на поставка за спортна камера. След проучване на съществуващите монтажни решения, той подобрява своите първи прототипи и достига до работещ такъв. Адаптирането на масово разпространен търговски дизайн в персонализиран такъв, е преимуществото на поставката на 3Doodler на Kelley. “Mонтажът е създаден по поръчка и съобразен с моята ръкохватка и затова мога да поставя камерата точно там, където исках, така че да не ми пречи”, споделя тя. “Също така 3Doodle поставката е значително по-компактна и по-лека от тези по магазините.”

В случая за поставката за спортна камера Samson се сблъсква с различно предизвикателство и го решава с миксирането на материали. “Трябваше да ползвам FLEXY за вътрешната страна на пръстена, за да осигуря сцепление”, обяснява той. “Вътрешната повърхност беше прекалено гладка, а когато хванеш ръкохватката, тя все още се движеше малко, дори и когато завинтиш здраво болта. Затова поставих FLEXY в основата, за да действа като гума, която да се захване върху дръжката”, обяснява той.

Тестът на пътя само потвърждава успешният експеримент. “Добавянето на FLEXY осигури отлично сцепление, което означаваше, че няма ротация, дори когато карам по неравни повърхности”, казва Кели.

С подобни проекти за персонализиране, Самсон достига до извода, че успехът е свързан с адаптирането на дизайна, така че да отговаря на това, което е необходимо. “Може да не е най-добре изглеждащият продукт, или да не е удачен за масова продажба, но ако работи за вас, значи е идеален.”