B2N logo
Новини Примери

Нови форми за изграждане

В нашето уикенд четиво за седмица обръщаме внимание на два интересни проекта, в които адитивно производство, архтитектура и въображение влизат в удачна комбинация, за да ни покажат поредните големи възможности на технологията.

swiss-pavilion-christian-kerez-incidental-space-installation-venice-architecture-biennale-2016-oliver-dubuis_dezeen_936_15 swiss-pavilion-christian-kerez-incidental-space-installation-venice-architecture-biennale-2016-oliver-dubuis_dezeen_1568_2

 

/Christian Kerez, Incidental Space, photo by Oliver Dubuis/

В своето поредно издание Архитектурното биенале във Венеция (28.05 – 27.11.2016) задава важни посоки на дисциплината особено в нейната социална и обществена роля. Швейцарският павилион в Джардини решава да интерпретира темата Reporting from the Front със своеобразна инсталация, която е както атрактивна, така и интуитивна за възприятие. Авторът на интерактивната инсталация Кристиян Керез цели да изследва възможностите – както като техническа осъществимост, така и като поставяне на граници на собственото ни въображение – за това как да мислим за архитектура, как да я ползваме и как да я изграждаме. Конструкцията на Incidental Space е изцяло сглобена от 3D принтирани елементи.

SUTDstructure2

Сингапурският технологичен университет представи обемна структура с височина 14.5 м., изградена от 3D принтирани части като новата атракция в атриума, на която ще бъдат излагани студентски работи. Двама от професорите на университета Felix Raspall и Carlos Banon решават да изследват възможностите на 3D технологията, като експериментират с нея за създаването на vMesh – огромна и изключително сложна структура. Всяко от 91 свързващи колена са специално и уникално проектирани за определен брой геометрични модула, което им позволява и повече свобода при цялостния дизайн. Дебелината на всяка част кореспондира на количеството товар, който трябва да понесе. От университета споделят, че това е много повече от арт инсталация – по-скоро е демонстрация на умелото конструиране с правилата на физиката, дизайна и адитивното производство. Проектът е в подкрепа на заявената позиция от Сингапур да бъде столицата на 3D принтирането на Далечния Изток.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест