B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

Новите продукти на Ultimaker

Ultimaker PP: за функционални прототипи и трайни крайни части

Полипропиленът (“PP”) е една от най-широко използваните пластмаси на планетата. Това е любимият материал на инженери и производители от цял свят, тъй като има голям спектър от приложения. Материлът е изключително устойчив и в същото време с ниска плътност, което го прави подходящ за създаване на леки части с високо съотношение якост/тегло. Полипропиленът има отлична термична, електрическа и химическа устойчивост. Той е гъвкав, полупрозрачен и с гладка повърхност.

Ultimaker PP е оптимизиран за серията Ultimaker 3 и Ultimaker 2+.

Ultimaker 3: подобрен процес на 3D принтиране

За да осигури безпроблемно 3D принтиране с професионални резултати, екипът на Ultimaker разработва и изпитва нови принтиращи профили за CPE +, PC и TPU 95A. Профилите за PVA също са актуализирани, подобрявайки надеждността на принтирането с PLA / PVA и позволявайки комбинацията от CPE / PVA материали.

Също така, се добавя към асортимента на Ultimaker 3, нов размер дюзи на печатните ядра. Въпреки, че съществуващите ядра с размер 0.4 мм могат да принтират с голяма детайлност, новите такива, 0.8 мм, са проектирани да постигат ускорени резултати – идеални за бързи макети и първоначални прототипи. Ядрата с диаметър 0.8 мм могат да принтират с различно качество, в зависимост от нуждата. Те са готови за включване и пускане, осигурявайки безпроблемна и гладка работа на Ultimaker 3.

Ядра AA са предназначени за принтиране с различни материали на Ultimaker. Ядра ВВ са с различна геометрия в сърцевината на дюзата, позволявайки им да принтират с водоразтворим PVA материал. Когато PVA се използва в комбинация с друг материал като PLA, Nylon или CPE, могат да се създадат по-сложни геометрии и структури.

Вече е на пазара и разширен комплект за 3D принтиране, Ultimaker 3 Family. Той е специално проектиран, за да осигури качествени резултати при принтиране с материали като ABS, PP, CPE + , PC, на Ultimaker 3 или Ultimaker 3 Extended. Предната част предпазва от въздушните течения и осигурява стабилна температура във вътрешността на принтера. Употребата на лепящи листове, се препоръчва за създаване на по-добро сцепление между модела и платформата, при използване на  PP, CPE + или PC материали, но не и при принтиране с TPU 95A, тъй като този материал залепва към листа и отделянето  на готовия модел е трудно .

Firmware 3.7.1

Последната актуализация на Firmware включва редица подобрения. Сред най-важните нови функции е възможността за принтиране директно от Ultimaker 3, без да е необходимо използването на Cura. Също така включва нова функция за подпомагане на почистването на ядрото. 

Последната новост на тази версия на Firmware е подобрената процедура за промяна на материала. Когато се сменят материалите, Ultimaker 3 автоматично изчиства целия остатък, като гарантира, че печатащото ядро е напълно чисто и готово за нов материал.

Cura 2.6.1

В съответствие с тези нови разработки Ultimaker пускат и нова версия на Cura – 2.6.1. Най-важните нови функции включват:

 • Локални версии на папките. Cura 2.6.1 има папки с локална версия, което означава, че новата версия Cura няма да действа върху съществуващата конфигурация и профили, а вместо това ще създаде нова папка.
 • По-добро сцепление на основата. Новата версия Cura има подобрени поддържащи профили с по-добро сцепление PLA / PVA и Nylon / PVA. Комбинацията CPE / PVA се поддържа и в новата Cura.
 • Автоматично подреждане на модела:
  “Cura automatically re-arranges your build plate so that none of the models are positioned beyond the boundaries of the build plate, for example.”

Новата версия на Cura също така поддържа PP и новите 0,8 мм принтиращи ядра.

Надеждните 3D принтери на Ultimaker, качествените материали и лесният за ползване софтуер са предназначени да предоставят на професионалистите най-съвременните инструменти за прототипиране, обработка и производство в малък мащаб. С тези нови разширения на продуктовата линия професионалното 3D принтиране става още по-достъпно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест