B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Примери

Новите технологии и традиционната наука

Светът, такъв, какъвто го познаваме днес, не би могъл да съществува без групата насекоми и малки птици, които опрашват растенията. И при наболелия проблем с намаляването на пчелите в глобален план, изследвания във връзка с опрашването биха били много важни за бъдещето на екоравновесието.
Опрашващите видове са основно пчели, някои видовe птици, както и други насекоми. Те играят незаменима роля в репродуктивния процес на цветята и преодоляват големи дистанции, пренасяйки полени от едно цвете на друго.
В серия от изследвания, които целят да се изучи в детайли връзката между формата на самото цвете и специфичното поведение на опрашващите видовете, учените от Университета във Вашингтон са открили начин да отпечатат 3D цветя с различни форми. В изследването, публикувано в Functional Ecology, учените са оптечатали четири основни форми цветни чашки, за да проследят навиците на определен вид пеперуда и предпочитанията й в процеса на опрашване.
Такъв тип изледвания имат потенциала да доведат до значителни научни открития, които да стабилизират състоянието на нашата екосистема. Освен това ставаме свидетели на впечатляващото взаимодействие между традиционната наука и новите технологии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест