B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Двигател на Хонда, HD_Artec Leo
Новини Производители

Новият HD режим на Artec 3D за двойно по-висока резолюция

Представете си да свалите нов ъпдейт за компютъра си, с който процесорът да работи два пъти по-бързо и да се радвате на по-висока резолюция и по-наситена картина напълно безплатно.

Artec 3D направиха точно такъв ъпдейт реалност с пускането на пазара на новата версия на софтуера си – Artec Studio 15.1.

Изкуствен интелект в основата

Революционният софтуерен ъпдейт е базиран на специфичните познания на екипа на Artec 3D за изкуствен интелект и е първият по рода си, който използва конволюционната невронна мрежа за реконструкция на 3D повърхности и за подобрение качеството на 3D моделите.

„С помощта на изкуствен интелект успяхме да извлечем повече данни от същата информация, заснета от Artec Leo и Artec Eva и да реконструираме по-плътна и детайлна картина“

„С помощта на изкуствен интелект успяхме да извлечем повече данни от същата информация, заснета от Artec Leo и Artec Eva и да реконструираме по-плътна и детайлна картина“, споделя Глеб Густав, технически директор на Artec 3D. „Сега можем да разчитаме до 64 пъти повече размери на сканираните обекти от същите сканиращи устройства, което удвоява резолюцията и намаля шума при финалния файл“. Сканиращият с Leo или Eva може да избере желаната плътност на сканираните обекти  в HD режим от стандартната 1Х do 36Х за Eva и 64Х за Leo.

Друго предмиство на HD режима е начинът, по който се реконструират повърхностите, който предоставя повече прецизност спрямо стандартните алгоримти.

Достъпен за притежатели на Artec Leo и Artec Eva

Като компания, която разработва и произвежда професионални хардуерни и софтуерни решения за 3D сканиране (произвеждат дори собствените си електронни компотенти), Артек регулярно предоставя софтуерни ъпдейти на клиентите си.

Последният обаче не е просто ъпдейт с подобрения във фукционалността, а подобрява в пъти резолюцията и крайният резултат на скановете без да се изисква подмяна на хардуера.

Artec 3D използват алгоритмите за 3D лицево разпознаване на собствените си  устройства, както и за разработване на приложения на индустриални гиганти като Apple и техния Face ID.  Като пречупват познанията си от 3D лица към 3D обекти, успяват да приложат принципите на конволюционната невронна мрежа и да кодират HD режим в Artec Studio 15.1. С HD режима потребителите вече могат да създават изключително презицни сканове, с минимален шум и повече детайл, като използват скенерите, които вече притежават  – Artec Leo и Artec Eva.

„HD режимът е вече достъпен за всички Leo и Eva потребители безплатно“

„HD режимът е вече достъпен за всички Leo и Eva потребители безплатно“, споделя Артиом Юкхин, президент и изпълнителен директор на Artec 3D. „Рядко такъв ъпгрейд се прави безплатно, но за нас е важно клиентите ни да са уверени, че когато инвестират в оборудване от Artec 3D, ще получават възвръщаемост на инвестицията в продължение на години“, допълва Юкхин.

HD предимства

Сложни повърхности

Дори сложни повърхности или повърхности, трудни за сканиране, като такива по които има дупки или отвори, различни дълбочини и ъгли, както и трудно достъпни зони, сега систематично се реконструират с всеки кадър, за да изградят възможно най-пълен образ. Kласифицираните до сега като предизвикателни повърхности (черни, лъскави, хромирани повърхности както и коса или козина) се дигитализират по-лесно и с невероятен детайл с новия HD режим.

Директна употреба след сканиране

HD режимът допринася за по-малко шум както на необработените данни, така и на финалния сканиран модел, което драстично намаля времето за обработка от специалист и позволява директното използване на файла за обратно инженерство.

Улеснена работа

Освен лидерско място по прецизност, трябва да отчетем и друг неоспорим плюс на забележителния софтуерен ъпдейт на Artec 3D: възможната промяна в потребителския профил на Artec Leo и Artec Eva. До сега компаниите разчитаха на специалисти и добре обучени кадри да сканират. От сега нататък е възможно работници от всяко ниво да сканират без да се притесняват, че качеството на скановете ще е по-ниско след реконструкция.

Нашата мисия е да създаваме дълготрайни потребители не само като разработваме най-модерните 3D технологии, но и като поддържаме постоянно съществуващите ни решения на челна позиция, обобщава Юкхин.

Нашата мисия е да създаваме лоялни потребители не само като разработваме най-модерните 3D технологии, но и като постоянно поддържаме съществуващите ни решения на челна позиция.

Повече за предимствата на новия HD режим можете да научите тук или да се свържите с нашите специалисти от тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест