B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини Примери

Първа програма с 3D принтиране за бъдещи доктори

Jefferson Health Design Lab е първата по рода си лаборатория, която мотивира студенти по медицина да използват иновации и дизайн мислене за изобретяването на медицинска апратура.

“Целта на програмата е да научи бъдещите доктори да правят дизайн  на устройства, пространства и услуги в здравоопазването. Основната идея е бъдещите медици да се научат да решават проблеми по креативен начин”, Д-р Бон Ку, Thomas Jefferson University and Hospital, директор на JeffDESIGN.

Предизвикателство

Наблюдавайки уменията и нивото на подготовка на настоящите студенти по медицина и предизвикателствата, които те срещат веднага след дипломирането си в реалната среда на болничните заведния, кара екипът на JeffDESIGN да търси начини да се отличи в образованието, което предлага на здравните специалисти. Целта им е да предзивикат тяхната креативност, умението за бързо решаване на проблеми и проявата на инициативност.

Решение

След проучване на налични настолни 3D принтере екипът на JeffDESIGN избира принтерите на Ultimaker, защото те предлагат изключителна точност и надеждност да са конкурентоспособни на обичайните скъпи индустриални машини за адитивно производство, които се купуват от болниците. Опитът показва, че работата с принтерите на Ultimaker предоставя лесен начин на употреба и помага на медиците да използват различните инструменти и дизайн предизвикателства.

Резултати

Правейки 3D принтирането достъпно за студенти по медицина им дава възможност да измислят собствени решения за различните проблеми в задравеопазването.

Бъдещите доктори получават по-дълбоки разбирания за дизайн методологията чрез участия в работилници и задачи, които трябва самостоятелно да изпълнят.

JeffDESIGN комбинира дизайн процеса с  прототипирането на медицинска апаратура като използва метода на дизайн мислене заедно с 3D принтиране.

Студентите прилагат принципите на дизайн мислене, за да развият нови решения за проблеми от ежедневната медицинска практика и се опитват да се отличат в качеството, което могат да предложат при обгрижването на пациентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест