B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини

Първата 3D принтирана гръдна протеза

Първата 3D отпечатана гръдна кост и част от гръден кош от титан бяха успешно имплантирани преди по-малко от месец на пациент от Испания на 54 г. Мъжът е страдал от злокачествен тип раков тумор, който расте около гръдния кош. Високотехнологичната протеза е проектирана и изпринтена в Мелбърн в австралийския национален научен център CSIRO, а операцията е извършена в Университетската болница на Саламанка.

Важността на тази първа по рода си операция в света идва от сложността на 3D отпечатаната протеза, която трябва с абсолютна точност да възпроизведе детайлната структура и геометрия на гръдния кош, индивидуален за всеки пациент.

1425795537565302163

За целта хирурзите използват 3D CT скенер с висока резолюция, за да се определи коя част от гръдния кош да бъде заменена с олекотен, но изключително здрав титан. След това се обръщат към базираната в Мелбърн медицинска компания Anatomics, по чийто дизайн впоследствие е отпечатана цялата протеза. Те използват 3D принтерът Arcam, който работи с електронни лъчи и струва $1.3 милиона. 12 дни след операцията пациентът е изписан от болницата в отлично състояние.

Предимството на 3D принтирането е бързото му създаване на прототипи. Когато сте в очакване на животоспасяваща операция, това определено е един от най-реалистичните начини. Когато става дума за използване на 3D принтиране за биомедицински приложения, изглежда, че ние сме просто в началото на това, което е възможно. Очакваме нови сътрудничества, които да спомогнат за разрешаването на повече уникални медицински предизвикателства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест