B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини Примери

Персонализираните автомобили вече струват по-малко благодарение на 3D печата

3D  печатът позволява на Tucci Hot Rods да произвеждат уникални компоненти, които се използват за модифициране и изграждане на персонализираните автомобили на своите клиенти, с изключително високо качество на  дизайна и в много кратки срокове.

История

Компанията Tucci Hot Rods, базирана в щата Ню Йорк, произвежда персонализирани автомобили от над двадесет години. Съчетавайки силната си репутация на смелост и креативност с впечатляващи технически познания в производството на ламарина и автомобилни части по поръчка, Tucci Hot Rods спомага за превръщането на тази ниша в световно признато движение. Модифицирането на автомобилни части и персонализирането им като цяло е сложна работа. Това включва промяната на много повърхности, които рядко безпроблемно се съчетават с останалата част от дизайна, като в същото време отговарят и на високите стандарти на фирмата за монтаж и качество. Създаването на перфектната потребителска част отнема време и може да стане твърде скъпо, особено ако се използват традиционни техники за обработка. Освен това, тези ограничения възпрепятстват креативността и намаляват качеството на крайния резултат.

Предизвикателство

Преди 3D принта, Tucci Hot Rods произвежда алуминиеви или пластмасови части чрез лазерно рязане и CNC фрезоване или пък изработва персонализираните части на ръка. И двата процеса са скъпи и отнемат много време. Също така, няма гаранция, че носъздадената част ще изпълни на 100% своето предназначение. Понякога се налага и повтарянето на целия процес от нулата, което води до загуба на време и пари.

Решение

3D принтът позволява на Tucci да ускори и прецизира целия производствен процес – от проектирането и тестването, през производството и последващата обработка. Екипът използва Ultimaker за създаването на шаблони, панели, лайсни и декоративни елементи, които допълват финалния вид на колата.

Резултати

С 3D принтирането екипът на  Tucci работи три пъти по- ефективно, а в техния бизнес времето е пари. При производството на различни тестови версии на частите разходите намаляват десетократно,  което на свой ред стимулира по-голяма креативност и повишени производствени стандарти. Освен това, техният Ultimaker редуцира отпадъците и отваря нови възможности за компанията в областта на масовото производство на шаблони и продукти.

Цени

В бизнеса с автомобили по поръчка цената зависи от много фактори: от проектирането и производството на дадената част, което изисква различни комбинации от суровини и време, до работата, свързана с инсталирането и финализирането на тази част – тези условия затрудняват точното устойностяване. Според изчисленията на компанията, те спестяват до $ 500 за една част, използвайки 3D печат вместо да закупуват машинно изработени решения.

За сравнение производствените разходи за модифицираните вентилационните отвори за Ford с различен метод са следните:

Традиционно производсто Машинно производство Производство чрез Ultimaker 3D принтер
Разходи (проект, материали) $3,000/част $500/част $15-$17/част
Необходимо време 40 часа 3-4 седмици 12-24 часа
Пост обработка 5-8 часа 4-7 часа 6-9 часа

 

Проектиране на CAD модел за персонализирани фарове за Ford Fiesta ST

Сглобяване и тестване на персонализирани 3D отпечатани фарове за Ford Fiesta ST

С 3D принта Tucci може да направи много повече персонализирани части на един проект, отколкото е възможно, използвайки традиционните методи за моделиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест