B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Примери

Проект “Яйце”

 

Всеки нов опит в развитието на употребите на новите технологии носи оптимизъм, че и най-смелите идеи имат бъдеще и реална възможност за приложимост. Затова е изключително важно да се провеждат експерименти и да се изследват проекти, които носят повече знание за 3D технологиите. Такъв е представеният преди няколко седмици в Милано Проект “Яйце”.

Screen Shot 2015-05-13 at 8.53.20 AM

Историята на яйцето е много интересна. Холандският дизайнер Микил фан дер Клей решава да стартира експеримент, който да демонстрира нови възможности при строителство и такива при сътрудничеството на индивидуално ниво. Тъй като сградата, която иска да построи е от 4 760 отделно изпринтени камъни, той прави кампания и кани всички, запалени по идеята, да изпринтят на своите 3D машини по един такъв елемент или да “осиновят” камък. Отзовават се почти 100 човека и в края на 2014 “Яйце” започва своето турне по фестивали, събития и конференции.

Screen Shot 2015-05-13 at 8.53.00 AM

Постройката прави впечатление с красивото си и стилно изпълнение. Въпреки че е достатъчно просторна, за да се влезе в нея и да бъде разгледана, тя не е създадена с функционални, а по-скоро с изследователски цели. Всеки един от 4 760-те индивидуално изпринтени камъни е с уникална  форма, която съвпада със съседите си.

Screen Shot 2015-05-13 at 8.53.08 AM

Студио Микил фан дер Клей задълбава в 3D принтирането през силата на новите сътрудничества, които могат да произлязат от подобни проекти. Този проект за 3D принтиране разчупва традиционното производство и сондира силните и слабите страни на съвместното създаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест