B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Без категория

Проектът Даниел – протеза изработена на 3D принтер

13

Войната в Судан е една от най-дългите и кървавите в историята на Африка. Сред оставените над 50 000 инвалиди, много от тях са деца. През 2013 Мик Ебелинг прочита новината как Даниел Омар загубва и двете си ръце на 14 години, когато селото му е бомбардирано. Мик Ебелинг решава, че трябва да помогне и заминава за Судан с няколко машини за 3D принтиране. Мик Ебелинг е изпълнителен директор и основател на проекта Not Impossible Now (Не е невъзможно сега), който посредством нови технологии, осъществява хуманитарни мисии по цял свят.

След експерименти и проби, през ноември 2013 Даниел успява да се нахрани за първи път сам след две години отчаяние и загуба на смисъл в живота.

13941-project-danielМеждувременно, още докато е в Нубийските планини, Мик полага основите на първата в света лаборатория и обучителен център за 3D принтирани протези. Той събира група съмишленици, на която да повери работата с направата на протези и след неговото заминаване. Хирург и медицински-обучен екип успяват сами да възпроизведат процеса за протезата на Даниел и да се справят с технологията за още две протези.

Мик Ебелинг се завръща от Нубийските планини в Сан Франциско малко преди Деня на благодарсността през 2013. Войната в Судан продължава да ескалира, но откакто Мик не е там, всяка седмица се принтира по една протеза. До средата на този месец, когато болницата и лабораторията са бомбардирани тежко…

MTI2NDAxMjUzOTM1NzM4ODUw

С надежда за повече подобни проекти, в които развитието на технологиите помага на хората във военни и бедстващи райони да имат шанс за по-добър живот, Проектът Даниел е номиниран за Дизайн наградите на Музея за дизайн в Лондон, чиито резултати се очакват в началото на май. Мик Ебелинг е автор и на излязлата в началото на годината книга за инициираните от него проекти Не е невъзможно, в която дискутира потенциала за благотворно влияние на новите технологии и как те могат да преобърнат живота на много хора за по-добро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест