B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Индустрии Новини Интересно Производители

PVA Removal Station е новият продукт на Ultimaker за лесна и бърза постобработка на 3D модели

Ultimaker анонсира през последното тримесичие на 2021г, че пуска на пазара професионална станция за отстраняване на PVA материал PVA Removal Station, която позволява четири пъти по-бърза постобработка на детайли. Продуктът вече е в пред продажби и може да бъде предварително поръчан от официалния представител на Ultimaker за региона – B2N.

Станцията за отстраняване на PVA дава възможност на потребителите на 3D принтери да разработват продукти по-бързо, като осигурява бързо и ефективно отстраняване на поддържащия материал.

 

По-бързо пускане на продукта на пазара

 

3D принтерите, които използват PVA (поливинил алкохол) като носещ материал, се нуждаят от последваща обработка, за да го отстранят. Това обикновено се постига чрез разтваряне на PVA за дълъг период от време във вода. В зависимост от размера, сложността на дизайна и плътността на опорната структура този процес може да отнеме повече от един ден. Станцията за отстраняване на PVA на Ultimaker намалява това време с до 75%. Тя също така намалява времето за работа, тъй като операторите вече не трябва да отстраняват PVA ръчно или да проверяват процеса на разтваряне.

“Ultimaker винаги търси начини да премахне бариерите пред 3D принтирането. Да улесним нещата, да премахнем сложността, да дадем на потребителите увереност за успешен 3D печат. Знаем, че организациите са изправени пред предизвикателството да пускат по-бързо на пазара по-сложни продукти. Нашата нова професионална станция за отстраняване на PVA е липсващото звено в нашата платформа за цялостни решения, която помага на дизайнери, инженери, архитекти и преподаватели да стимулират вътрешнофирмените иновации. Цялата ни платформа за 3D принтиране, сега включваща и станцията за отстраняване на PVA, ще позволи na специалистите да ускорят процесите на създаване на прототипи и разработване на продукти, като даде възможност за безопасно, бързо и ефективно отстраняване на PVA дори от най-сложните дизайни и геометрии. Тя позволява на екипите да реализират по-бързи процеси на одобрение, така че организациите да работят по-гладко и да бъдат по-интелигентни”, сподели Юрген фон Холен, главен изпълнителен директор на Ultimaker, пред B2N.

 

Характеристики и наличност

 

Станцията за отстраняване на PVA на Ultimaker е лесна за използване, почистване и поддръжка. Напълнена е с 13,5 литра вода за разтваряне на PVA, като посоката на циркулацията ѝ се променя автоматично и скоростта може да се регулира според нуждите. Доставя се с кошница и разделител за фиксиране на разпечатките и за поддържането им под вода. Индикаторът за наситеност показва дали водата трябва да се смени, а прозрачният контейнер позволява бърз преглед на процеса на разтваряне.

Ето три от любимите характеристики на екипа на B2N:

Магнитен ротор

Той циркулира водата, за да ускори отстраняването на PVA до 4 пъти (в сравнение с неподвижната вода). На всеки 2 минути той променя посоката си, за да изтласка повече вода срещу модела – дори в труднодостъпните кухини. Освен това може лесно да се отстрани, ако е необходима поддръжка.

Кошница за изплакване

Повечето 3D принтирани части плават. А това е проблем, ако искате да премахнете равномерно PVA поддръжката. Кошницата за изплакване фиксира принтирания детайл на място, потопен под водата, за да оптимизира ефективността. Можете също така да поставите кошницата върху горната част на контейнера, за да избегнете намокрянето и залепването на ръцете ви, и за да сведете капките до минимум.

Докинг станция

На тази суха платформа се намират всички електронни компоненти. Тя остава на бюрото ви, а контейнерът за вода се вдига, за да бъде изпразнен и напълнен отново. В предната част ще намерите бутони за скорост на ротора и за включване/изключване. Това означава, че с едно натискане можете да го включите, да се отдалечите и да останете фокусирани върху работата си.

Станцията за отстраняване на PVA е универсална и само до 10ти юни 2022г можете да я поръчате с повече от 50% отстъпка при закупуване в комплект с 3D принтер Ultimaker S5 или S3. 

За повече информация за промоцията по време на пред продажбите, следете онлайн магазина на B2N или се свържете с наш представител на телефон: +359 896 950 930.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест