B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.
Новини Примери

Ръце за Хаити

Limb Forge помага на медицински лица да развият 3D принтирани протези за крайници за хора с ампутации в развиващи се страни като Хаити. Тези нискобюджетни протези сa съобразени с конкретните нужди на всеки пациент и с тях могат да се достигнат региони, които досега не са били достъпни за занимаващите се с протези.

Защо Хаити?

Хаити е една от най-бедните държави в света. Хаити също често бива удряна от природни бедствия. Земетресението през 2010 г. засегна милиони хора. През октомври 2016 г. ураган унищожи домовете на мнохо хора и отново ни напомни за злочестната съдба на тази страна.

LimbForge е фондация с отворен достъп, която се старае да направи 3D технологията по-достъпна за медицински лица, позволявайки им да снабдяват засегнатите на добра цена с услугата. Инициативата се стреми да достигне до 33-те милиона души страната, които са загубили крайник и са без надежда за рехабилитация с протеза. (Според социологично проучване едва 5 процента от хората с ампутиран крайник имат възможност за рехабилитация с протеза в Хаити).

Протезите са масово недостъпни за пострадалите в Хаити

Животът без крайник има сериозно социлано отражение върху човека, освен разбира се и чисто практичните неудобства. Хората с ампутации често се чувстват изолирани от социалния живот, защото искането за помощ в някои страни не е прието. Конвенционалните протези са на неприлични за там цени, а липсата на добра инфраструктура прави снабдяването с тях също по-трудно. В резултат на това протезите са масово неналични за пострадалите в Хаити.

3D принт на протезни крайници

Чрез измерването на останалия върху пациента крайник може да се направи дизайн със съобразени пропорции, а впоследствие да се принтира на Ultimaker. Изполвайки различни цветове, лесно може да се постигне цвят близък до този на кожата на пациента и с това да се достигне и естетическо качество. Протезите се принтират между 16 – 20 часа, а цената на материала се движи от 8 до 14 долара. Именно тази цена я прави идеално приложима за бедни страни като Хаити.

Прогресът

По време на първия стадий на проекта техниците от Healing Hands за Хаити са направили повече от 20 ръце и са адаптирали 3D принт уменията, които са усвоили чрез работилницата за производството на части и за други уреди.

Как можеш да се включиш

Голямата цел на LimbForge е да окажат влияние в развиващия се свят като предлагат обучения, технология и инструменти за хуманитарни организации и локални медицински лица. Те дават нискобюджетно и устойчиво решение на нуждата от протези в развиващия се свят. Тестовете на терен, клиничните примери и допълнителното проучване и развитие ще продължат и през 2017 г. Помогнете като разпространите тази инициатива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест