B2N logo
Новини Примери

Ръце за Хаити

Limb Forge помага на медицински лица да развият 3D принтирани протези за крайници за хора с ампутации в развиващи се страни като Хаити. Тези нискобюджетни протези сa съобразени с конкретните нужди на всеки пациент и с тях могат да се достигнат региони, които досега не са били достъпни за занимаващите се с протези.

Защо Хаити?

Хаити е една от най-бедните държави в света. Хаити също често бива удряна от природни бедствия. Земетресението през 2010 г. засегна милиони хора. През октомври 2016 г. ураган унищожи домовете на мнохо хора и отново ни напомни за злочестната съдба на тази страна.

LimbForge е фондация с отворен достъп, която се старае да направи 3D технологията по-достъпна за медицински лица, позволявайки им да снабдяват засегнатите на добра цена с услугата. Инициативата се стреми да достигне до 33-те милиона души страната, които са загубили крайник и са без надежда за рехабилитация с протеза. (Според социологично проучване едва 5 процента от хората с ампутиран крайник имат възможност за рехабилитация с протеза в Хаити).

Протезите са масово недостъпни за пострадалите в Хаити

Животът без крайник има сериозно социлано отражение върху човека, освен разбира се и чисто практичните неудобства. Хората с ампутации често се чувстват изолирани от социалния живот, защото искането за помощ в някои страни не е прието. Конвенционалните протези са на неприлични за там цени, а липсата на добра инфраструктура прави снабдяването с тях също по-трудно. В резултат на това протезите са масово неналични за пострадалите в Хаити.

3D принт на протезни крайници

Чрез измерването на останалия върху пациента крайник може да се направи дизайн със съобразени пропорции, а впоследствие да се принтира на Ultimaker. Изполвайки различни цветове, лесно може да се постигне цвят близък до този на кожата на пациента и с това да се достигне и естетическо качество. Протезите се принтират между 16 – 20 часа, а цената на материала се движи от 8 до 14 долара. Именно тази цена я прави идеално приложима за бедни страни като Хаити.

Прогресът

По време на първия стадий на проекта техниците от Healing Hands за Хаити са направили повече от 20 ръце и са адаптирали 3D принт уменията, които са усвоили чрез работилницата за производството на части и за други уреди.

Как можеш да се включиш

Голямата цел на LimbForge е да окажат влияние в развиващия се свят като предлагат обучения, технология и инструменти за хуманитарни организации и локални медицински лица. Те дават нискобюджетно и устойчиво решение на нуждата от протези в развиващия се свят. Тестовете на терен, клиничните примери и допълнителното проучване и развитие ще продължат и през 2017 г. Помогнете като разпространите тази инициатива.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Молба за партньорство

  Не успявате да откриете информацията, която
  Ви е нужна?

  Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

  Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

  Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

   Онлайн Поръчка и Поддръжка

   Заяви мостра за тест    Заяви мостра за тест