B2N logo
Търсене
Close this search box.
Търсене
Close this search box.

Запознайте се с E2CF

Принтирането с композитни материали с карбонови нишки е по-лесно от всякога

E2CF е IDEX 3D принтер, оптимизран за работа с филаменти, подсилени с въглеродни (карбонови) нишки. Този професионален  3D принтер е проектиран както за прототипиране, така и за директно производство.

Филаменти, подсилени с въглеродни нишки, имат ниска плътност, отлична здравина, устойчиви са на коризия, статично електричество и висока температура. Имат широк спектър на приложения в индустрии, които се нуждаят от части с високо съотношение якост-тегло като автомобилостроенето и самолетостроенето. E2CF е здрав, интуитивен и стабилен 3D принтер за прецизни резултати.

Наличен за предварителна продажба

Характеристики

Закалени дюзи

Дюзите на E2CF са закалени със силициев карбид за максимална устойчивост на триене и на висока температура, което значително намалява износването при работа с композитни абразивни материали.

*В близко бъдеще ще бъдат разработени и дюзи от нови материали, подходящи за работа с карбонови филаменти.

Двойно подсилена екструдираща система

Стоманените колела са предварително термално третирани за по-голяма устойчивост на износване. 

С индивидуален профил на зъбните колела, филаментът е здраво закрепен, за да се подсигури стабилно и монотонно подаване на материал към дюзата. Подсилена е и захващащата система са стабилност на процеса на принтиране. 

Проектиран за работа с композитни материали, подсилени с карбонови нишки

E2CF работи оптимално с новия материал на Raise3D Industrial PA12 CF и неговия материал за подпори. Очаквайте нови абразивни материали от Raise3D като  Raise3D’s PPA CF, PPS CF, PET CF (с темепратура на принтиране 280-300ºC). Като отворена система, Raise3D ще сертифицира скоро и филаментите на други производители като BASF и LEHVOSS.

Новият материал Raise3D Industrial PA12 CF Filament е подсилен с къси въглеродни нишки и показва отлична здравина и твърдост, темературоустойчивост, ниска свиваемост и ниска хигроскопичност. Същевременно, PA12 CF е лек, но изключително як и получава допълнителни механични свойства и стабилност на размерите след отгряване, което го прави материал, успешно заместващ метала в производството на леки, но здрави компоненти.  

Raise3D Industrial PA12 CF филамент за подпори

Raise3D Industrial PA12 CF е подпорен материал, специално разработен за композитни филменти с въглеродни (карбонови) влакна. По време на процеса на 3D принтиране, той създава стабилна подпорна структура, осигурява здрава основа с изграждащата платформа и не позволява свиването на материала по време на принт. Значително подобрява външния вид на принтирания детайл в зоните, където е бил подкрепен от допълнителната структура. След приключване на принтирането, структурата се отделя или отчупва лесно. Освен съвместим с много композитни материали, този филамент е и по-конкурентен като цена спрямо водоразтворимите материали.

Raise3D защитени куфарчета за съхранение на филаменти

Вградените куфарчета контролират как се подава филамента и го предпазват от запрашаване и овлажняване за период от 30 дни.*

*От данни от вътрешни тестове на Raise3D.

ideaMaker профили за слайсване

E2CF разполага с многократно тествани профили за слайсване от инженерите на Raise3D. Няма нужда да губите време в предварителни настройки – насладете се на лесно и качествено 3D принтиране. 

Както и при останалите продукти на Raise3D, 3D принтер E2CF може да произведе кратки серии крайна продукция, интелигентно yправлявана само от софтуера ideaMaker.

Приложения

Композитните карбонови материали се използват за редица приложения, включително изработка на функционални прототи за за автомобилна и космическа промишленост, спортно и медицинско оборудване, инженерство, елетроника, протези, рамки за колела и други. 

Предмиствата на E2CF

Какво е IDEX? Защо IDEX е важно?

E2CF е IDEX 3D принтер. IDEX е съкратено от independent dual extruders, което означава че 3D принтерът притежава два екструдера, които могат да оперират независимо един от друг върху една и съща ос. Технологията предразполага за по-сложни дизайн функционалности за изработка.

С IDEX технологията, единият екструдер може да остане неподживен докато другият принтира модела. По този начин се минимизира риска пасивната дюза да попречи на принтирането. 

Какво представлява Mirror Mode и Duplication Mode? Защо са важни?

IDEX 3D принтерите могат да оперират в два специфични режима – Mirror Mode и Duplication Mode.

Mirror Mode или Огледален режим принтира модел и неговият огледален вариант едновременно. Удобен режим е защото спестява време в моделиране на допълнителен дизайн за огледален модел и за принтирането му отделно. Прилага се примерно при изработка на ляв и десен фар. 

Duplication Mode или Дублиращ режим синхронизира принтирането и двата екструдера принтират един и същи модел, което удвоява капацитета на принтера за единица време.

Други отличителни характеристики на E2CF и защо са важни?

Easy Swap Print Heads представлява функция за лесна смяна на принтиращите глави. Има различни причини защо честа смяна е необходима, една от които е ползването на различни принтиращи глави с дюзи с различен размер. 

Може да си подготвите резервни принтиращи глави с закалени дюзи, с дюзи с различен размер 0.4, 0.6 и 0.8, които да са ви под ръка за бърза смяна. 

Професионален 3D принтер – E2CF

Професионалните 3D принтери, като E2CF, са интуитивни машини за промишлени резултати. E2CF разполага с гъвкава изграждаща платформа, благодарение на която готовите детайли се отлепват с лекота, минимизирайки риска от счупване на частта по време на премахването от платформата. С характеристики като тази E2CF е подходящ индустриален принтер за начално ниво за всеки, който иска да натрупа опит в професионалното 3D принтиране. 
Нивелирането е контролен и регулиращ процес за позицията на изграждащата платформа. При E2CF тази функция е автоматична. Автоматичното нивелиране запазва позицията между дюзата и платформата константна, за да гарантира качествен процес на 3D принтиране. Подобрява слепването на първия слой филамент с изграждащата платформа и позволява на екструдера да се нагоди спрямо най-малките девиации в равнината за оптимални резултати. 
E2CF използва камера за наблюдение и контрол над 3D принтирането. Тя е свързана с облачната платформа RaiseCloud, което позволява на потребителя да следи отдалечено всеки зареден проект.

Безопасност

Функция за възобновяване на принтирането

Дали поради спиране на тока или заради свършил филамент, принтерите може да спрат работа по средата на процеса. E2CF има сензор за недостиг на филамент, точно когато ролката ще свърши и запазва до къде е стигнал принтиращия процес. Разполага и с функция за възобновяване на работата при загуба на мощност / спиране на тока.

 

Автоматично засичане

Друга функция за безопасност е че засича кога има открехната вратичка и спира 3D принтирането незабавно. 

 

Подобрена точност при калибриране

Raise3D разработват допълнителен процес за калибриране височината на дюзите, специално при работа с подсилени с карбон материали, за да подобрят слепването към платформата и изграждането на първия слой филамент. 

Металната рамка служи за презицно позициониране и стабилно движение на екструдерите за по-качествен процес на принтирането.

Висококачествено 3D принтиране се изпълява от висококачествени 3D принтери.  E2CF има изцяло метална рамка, благодарение на която се създава специфично плъзгащо движение , което позволява гладко придвижване на екструдера по принтиращата повърхност. 

Обновената филтрация на въздуха с HEPA филтър премахва токсични микрочастици, които се совобождават по време на принтиращия процес.

Професионалният E2CF 3D принтер има вграден HEPA филтър за почистване на въздуха от микрочастици (включително нано-частици), които се освобождават по време на 3D принтирането.  HEPA филтрите са ефективни за класни стаи, офиси, малки и големи работни пространства. 

7-инчов тъчскрийн позволява лесно управление на работния процес.

E2CF ползва  7-инчов сензорен екран, чрез които операторът контролира работния процес. 

Екосистемата на Raise3D

Комбинирайте ideaMaker и RaiseCloud с който и да е от 3D принтерите на Raise3D, за да се възползваме максимално от възможностите на тяхната екосистема.

ideaMaker

ideaMaker е безплатен 3D софтуер за слайсване от Raise3D, съвместим както с всички Raise3D принтери, така и с  принтери от други производители.

RaiseCloud

RaiseCloud облачна платформа за управление на принтирането, която позволява отдалечен контрол и менажиране на работните 3D  проекти. 

ideaMaker Library

ideaMaker Library e дигитална библиотека с готови профили за слайсване на различни по вид филаменти, включително Raise3D филаменти и филаменти от други сертифицирани производители.

Raise3D академия

В академията на Raise3D получавате достъп до статии с практически съвети и наръчници за работи на теми като настройка на принтера, обслужване на принтера и опериране с 3D принтера. 

Raise3D поддръжка

B2N e официален представител и оторизиран сервиз на Raise3D, Свържете се с нас при въпроси и техническа консултация за конкретен принтер от портфолито на Raise3D.

E2CF Технически спецификации

GENERAL

Build Volume (W×D×H)
Single Extruder Print: 13×9.4×9.4 inch/ 330×240×240 mm Dual Extruder Print: 11.6×9.4×9.4 inch/ 295×240×240 mm
Machine Size (W×D×H)
23.9×23.5×18.3 inch/ 607×596×465 mm
Print Technology
FFF
Print Head System
IDEX Independent Dual Extruders
Filament Diameter
1.75 mm
XYZ Step Size
0.78125, 0.78125, 0.078125 micron
Print Head Travel Speed
30–150 mm/s
Build Plate
Flexible Steel Plate with Buildtak
Max Build Plate Temperature
110 ºC
Heated Bed Material
Silicone
Build Plate Leveling
Mesh-leveling with Flatness Detection
Filament Run-out Sensor
Available
Supported Materials
PA12 CF, PA12 CF Support (PPA CF, PPS CF and PET CF Coming soon)
Layer Height
0.1-0.25mm
Nozzle Diameter
0.4 mm (Default), 0.6/ 0.8 mm (Available)
Hot End
V4P
Max Nozzle Temperature
300 ºC
Connectivity
Wi-Fi, LAN, USB port, Live camera
Noise Emission (Acoustic)
<50 dB(A) when building
Operating Ambient Temperature
15-30 ºC, 10-90% RH non-condensing
Storage Temperature
-25 to +55℃, 10-90% RH non-condensing
Filter
HEPA filter with activated charcoal
Net Weight (Raise3D Filament Dry Box not included)
32.4 kg
Gross Weight (Carton Only. Raise3D Filament Dry Box not included)
36.7 kg
Gross Weight (Carton with Pallet. Raise3D Filament Dry Box not included)
45.4 kg

ELECTRICAL

Power Supply Input

100-240 V AC, 50/ 60Hz 230 V @ 2A

Power Supply Output

24 V DC, 350 W

SOFTWARE

Slicing Software

ideaMaker

Supported File Types

STL/ OBJ/ 3MF/ OLTP

Supported OS

WINDOWS/ macOS/ Linux

Machine Code Type

GCODE

PRINTER CONTROLLER

User Interface
7-inch Touch Screen
Network
Wi-Fi, Ethernet
Power Loss Recovery
Available
Screen Resolution
1024×600
Motion Controller
Atmel ARM Cortex-M4 120MHz FPU
Logic Controller
NXP ARM Cortex-A9 Quad 1 GHz
Memory
1 GB
Onboard Flash
8 GB
OS
Embedded Linux
Ports
USB 2.0×2, Ethernet×1

3D приложения в света

Вижте как различни приложения на 3D принтирането са променили производствените методи на индустрии – от машиностроене до автоматизация и образование. 

Raise3D резервни части и материали

Намерете нужните ви резервни части, аксесоари или компоненти за Raise3D

Заявете мостра за тест

Вижте и тествайте качеството на мостра от Raise3D сами. Поръчайте мостра и ние ще Ви я пратим до адрес.

Заяви мостра за тест  Молба за партньорство

   Не успявате да откриете информацията, която
   Ви е нужна?

   Свържете се директно с наш представител на телефон: 0878 797 490 

   Желаете ли да разговаряте лично с наш експерт?

   Запишете се за безплатна консултация с експерт по решения за 3D принтиране и 3D сканиране.

    Онлайн Поръчка и Поддръжка

    Заяви мостра за тест